Vloerverwarming icm Intergas 28/24

Bluebeetle

  • #1
Vloerverwarmingexperts,

Sinds deze zomer hebben wij een nieuwe cv ketel, een intergas 28/24. We hadden al vloerverwarming, met nog van die zwarte slangen. We kregen het advies om er een electrische "keerklep" tussen te laten zetten. Dit is gebeurd.

In diverse forumberichten lees ik dat meer mensen problemen hebben met het feit dat de vloerverwarming warmte blijft trekken, en dat daardoor de CV staat aanslaat. Ik heb in eerste instantie een huis-tuin-en-keuken tijdschakelaar op de pomp van de vloerverwarming gezet. Toen liep de temperatuur alleen op tot boven de 60 graden.

Als oplossing voor het aanslaan van de CV, lees ik om de tapwaterstand op "off" te zetten. Dit heb ik gedaan en inderdaad de CV slaat niet meer aan.

Ik vraag me nu alleen af wat de meerwaarde is geweest van het plaatsen van de electrische keerklep. Zou die klep niet moeten voorkomen dat je de tapwaterstand gewoon op ECO kan laten staan, zonder dat die warmte blijft geven aan de vloerverwarming?

Alvast bedankt voor jullie advies!
 

Ketelchrisje

Specialist Verwarming
  • #2
Je kan ook een keerklep plaatsen die mechanisch de warmte afvoer blokkeerd als er geen vc vraag is maar de vloerwerwarmingspomp wel loopt.
 

Bluebeetle

  • #3
Hallo ketelchrisje,

Bedankt voor je reactie. Mij is juist verteld dat er een electrische tussen moest. Nu krijgt de vloerverwarming alleen warm water als de cv aangaat, of als er warm water wordt getapt.

Volgens mij is de oplossing nu dat ik de radiatoren moet knijpen, zodat de vloerverwarming langer de tijd heeft om op te warmen.

Hebben mensen nog andere tips?
 

Freekcv

  • #4
Ik snap je reactie op kc niet met betrekking tot je eerste vraag?
 

Bluebeetle

  • #5
Mijn vraag is volgens mij duidelijk. Misschien snap ik het antwoord van kc dan niet, maar we hebben er dus een electrische keerklep tussenzitten en hebben het "probleem" zoals geschetst in mijn eerste stukje.
 

Freekcv

  • #6
Die elecktrische keerklep, noem je een zone klep. als er warmte vraag vanaf de kamer thermostaat is stuurt de ketel de klep open en kan er warmte de cv installatie in.
als er geen warmte vraag is blijft deze gesloten zodat de pomp vd vloerverwarming de warmte in de warmte wissellaar vd kombi kompact niet weg trekt als deze warm is door de comfort stand.
(op eco of op aan stand)
hier heeft u helemaal gelijk in en bent u goed over voorgelicht.
wat kc aangeeft is een goedkopen oplossing die ook werkt, maar minder goed als met een zoneklep.

maar wat heeft dit met de radiatoren te maken?

als u wilt dat de vloerverwarming meer gaat werken. (waarschijnlijk schakeld in u geval de kt de ketel uit, omdat de radiatoren de ruimte erg snel verwarmen. met als gevolg dat de vloerverwarming nog koud is)
dan kunt u het best de cv water temperatuur verlagen tot een graad of 40 en de nadraai tijd van de ketel pomp verhogen naar 15 minuten
 

Bluebeetle

  • #7
Hallo Freek,

Bedankt voor je reactie. Ik ga uitzoeken hoe ik de temperatuur van het cv water kan verlagen en hoe ik de nadraaitijd kan verlengen. Ik kom net thuis en ga kijken bij de vloerverwarming en die stond boven de 60 graden. Dat komt dus als ik dit zo lees door een hoge aanvoertemperatuur.

Misschien een domme vraag, maar heeft het verlagen van de cv water temperatuur nog gevolgen voor de maximale temperatuur uit de kraan? Of wordt die anders aangestuurd.

Alvast bedankt weer!
 

Xr8

  • #8
Maakt niet uit je kunt beide temperaturen instellen. Het probleem is dat deze intergas ketel geen 3 wegklep heeft. Als er een tweede pomp in het systeem aanwezig is dan geeft het installatie voorschrift aan dat er een keerklep in de retour geplaatst moet worden. Deze tweede pomp trekt nl warmte uit de wisselaar, deze wordt door tapcomfort warm gehouden om snel tapwater te kunnen leveren. Tapcomfort warmt dus veelvuldig bij doordat hierdoor afkoeling van de wisselaar ontstaat.

De keerklep kan een 22mm watts keerklep zijn, maar er is van intergas ook een retourpijpje verkrijgbaar met daarin een keerklep. Deze wordt ipv het bestaande buisje onder de pomp bevestigd.


Succes.
 

Screech

Specialist Verwarming
  • #9
Op uw ketel zit een MIT regeling, hier moet de 2 weg klep ( zoneklep) op worden aangesloten.

Ik zou in u geval de installateur erbij halen dit is mogelijk een montage fout.Het kan zijn dat de klep op de verkeerde aansluitingen zit.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu