Vloerverwarming geheel infrezen of deels laten "instort

JeffW

  • #1
Ik wil vloerverwarming laten aanleggen in ons jaren 70 huis. De hal, woonkamer en de garage die wordt omgebouwd tot keuken.
In de garage komt dus een geheel nieuwe vloer waar de vloerverwarming op een net wordt vastgemaakt met tie ribs en dan daarover de cement dekvloer.
Nu is mij verteld om in de garage eerst de volledige cementdekvloer gelijk aan peil bestaande woonruimtes te laten maken. En dan alles te laten infrezen, dus ook in de nieuwe geïsoleerde cementdekvloer.
Dit schijnt goedkoper te zijn dan de slang op een net te binden?
graag advies wat beter is voor het functioneren, en of het inderdaad veel goedkoper is om zo aan te leggen
alvast bedankt voor uw reacties
groet Jeff
 

Ronny

Specialist Verwarming
  • #2
Probeer eerst eens wat te zoeken in dit forum, we hebben niet altijd
zin om voor de zoveelste keer het volledige verhaal opnieuw te vertellen.
 

Gamgra

  • #3
@Jeffw:

Tijdens de bouw van ons huis in 1973, hebben wij de gehele benedenverdieping voorzien van vloerverwarming.
Nadat de isolatie en betonijzer geplaatst was werden dikwandige stalen buizen gelegd en op 4cm boven het vlechtwerk met ijzerdraad bevestigd.
Het geheel werd afgeperst to 25 bar.

Hierna werd normaal beton gestort, over deze vloer zijn Later plavuizen geplaatst.
Het systeem is verdeeld in een aantal secties (lussen) voor bad kamer, keuken, bijkeuken en hall telken één lus, voor de woonkamer zijn twee lussen voorzien.
In 1987 is een 25m² veranda aan het huis gebouwd, de vloer verwarming is aan het huidige systeem gekoppeld als extra lus, ook hier stalen buizen rechtstreeks in de geïsoleerde betonvloer gestort, met plavuizen als afwerking.

Het systeem is nu dus ruim 37 in gebruik, met never nooit een probleem, duurde wel enkele winters voordat wij doorhadden hoe je omgaat met vloerverwarming.
Het water dat naar de vloer gaat heeft een temperatuur van max 45 graden, is ingesteld OP de ketel, met alle kranen en alle lussen altijd volledig open.
ons huis is vrijstaand 450m³ groot, gas verbruik, gemiddeld 2200 kuub.
Wij hebben sedert twee jaar een modulerende ketel.
Daarvoor 17 jaar een prima werkende en zuinige hoog rendementketel.
 

Xr8

  • #4
Nadeel kan zijn dat het ingefreesde gedeelte veel sneller opwarmt dan de keuken. Gaat de ketel daarna mondjesmaat stoken dan loop je het risico dat de keuken achterblijft. Dit in geval van ruimteregeling. Pas je een weersafhankelijke regeling toe dan zal dit effect minder zijn. Het opwarmen zal altijd langer duren als de buis dieper ligt.

Succes.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu