Vloerverwarming en thermostaatknoppen

Martin12

  • #1
Hallo,

Ik heb sinds kort vloerverwarming laten installeren.Hierop zit een thermostaatknop.Ook zijn er thermostaatknoppen op 2 radiatoren in dezelfde ruimte geplaatst.Er hangt in die ruimte ook een kamerthermostaat waarin ik programma's kan maken (Chronotherm 3)
Ik wil de vloerverwarming als hoofdverwarming gebruiken en de radiatoren bijschakelen als ik het gauw even wat warmer wil hebben.
Wie kan me helpen??
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
De installateur, hij heeft de berekening gemaakt en zal dus moeten weten hoe de zaak ingesteld moet worden.
 

Lytjepole

  • #3
Wordt er weersafhankelijk gestookt?
 

Martin12

  • #4
Even weg geweest,daarom geen antwoord.Sorry..

Ik wil in principe 's-avonds een constante temperatuur.Overdag en 's-nachts wat lagere temperatuur.
Wel wil ik snel een beetje ''bij kunnen stoken'' ,indien nodig.


Alvast bedankt...
 

Tino

  • #5
Die thermostaat knop op de vloerverwarmings unit moet je in 1 stand laten staan, hier stel je nl de temperatuur van je circulatie mee in (max is 45 graden) Wat is je aanvoer (ketel) water temperatuur?

Let wel dat je eerst de vloer moet laten drogen voordat je er warmte ingaat stoppen. reken op een week per cm vloerdikte. Dan mag je met 30 graden beginnen voor een week en daarna elke week met stappen van 5 graden omhoog tot max (45) of 't geen je nodig hebt om 't bij te houden. dit doe je met die thermostaat op de vloerverwarmings unit.
De kamerthermostaat schakelt de ketel in bij warmte vraag.
Als je vloerverwarmings thermostaat goed staat kom je hier niet meer aan.
De thermostaten op de radiatoren kun je open en dicht draaien naar behoefte al of niet in combinatie met je kamerthermostaat.
 

Xr8

  • #6
Als je de thermostaatkranen bv instelt op 20 graden vaak is dit 3 op de thermostaatkop dan zal deze werken tot 20 graden, als de vloerverwarming het bv 21 graden moet stoken dan zullen de radiatoren helpen tot 20 graden en zal het geheel dus wat sneller opstoken.

Succes.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu