Vloerverwaming op 2e circuit wordt niet warm

Mjammerlaan

  • #1
Ik heb een vloerverwaming in de badkamer aangesloten, via een verdeler, op het 2e circuit van mijn Daalderop ketel. De vloerverwaming wordt via een aparte thermostaat in de badkamer geregeld. Het probleem is nu dat de vloer niet warm wordt.
Ik ben al enige tijd aan het zoeken en wil even horen of iemand mijn analyse kan onderschrijven: wat er lijkt te gebeuren is dat er heet water richting de verdeler gaat die vervolgens de vloerverwarmingslangen inderdaad voorziet van warm water. Na enige tijd is de verdeler zo warm geworden dat de maximaal thermostaat ingrijpt en de pomp afzet. Er blijft echter heet water richting de verdeler gaan (wat dan direct in de retour komt) zodat de behuizing van de verdeler niet afkoelt en de maximaalthermostaat dus actief blijft.
Heeft iemand dit al eens gezien en belangrijker: wat zou de oplossing kunnen zijn?
 

Bundy

Specialist Verwarming
  • #2
Als de verdeler te heet wordt dan kan het zijn dat uw kraan vóór deze verdeler niet werkt- bijv-hij staat op 40C en gaat gewoon door tot 50C of hoger,daardoor grijpt die beveiliging in.

Dus om te beginnen die Temp - lager instellen , en kijken of die Temp naar deze verdeler zakt.
 

DexterXL

Specialist Verwarming
  • #3
1 ding is zeker, de communicatie tussen thermostaat en ketel werkt goed,
dan is idd de volgende stap de thermostaatkraan.....
Maar plaats anders eens een foto van de verdeler incl. kraan en max.thermostaat
dat maakt het een stuk duidelijker :wink:
 
A

Anonymous

Gast
  • #4
Is er in het 2e cirquit een elektroklep?
heeft dit cirquit een thermostaatklep\kraan met aanlegvoeler?
laat wat foto's zien van jouw systeem.
 

Mjammerlaan

  • #5
Inmiddels een foto geschoten en wat nieuwe testen aan het doen.



De leiding boven de thermostaatknop is de aanvoer. Deze is momenteel (zonder warmtevraag) al warm, maar dat zal het gevolg zijn van geen afsluitklep in het circuit.
De thermostaat staat op 40 graden ingesteld en terwijl ik de foto schiet zie ik de temperatuur oplopen op de thermostaat tot 40graden en de retour van de vloerverwaming wordt ook warm, dus er gaat water door het circuit.
Momenteel de thermostaat aangezet en even zien wat er nu gebeurt (normaal gesproken is er alleen een warmte vloer van 7 tot 8 in de ochtend en dan heb ik niet zoveel tijd voor uitgebreide testen).

@Bundy: ik heb de temperatuur nu op 35graden gezet tijdens de test. Eens kijken wat er gebeurt.

Over de max. thermostaat: deze is, nav. problemen al eens vervangen. Eigenlijk heeft alleen goed gedraaid met de oude max. thermostaat erop totdat deze de geest gegeven leek te hebben (toendertijd heeft de monteur de reguliere thermostaat en de max thermostaat vervangen). Sindsdien is het eigenlijk niet gelukt de vloer warm te krijgen in de ochtend. 's nachts vaak wel, waarschijnlijk als bijeffect van het opwarmen van de boiler (geen afsluitklep).

Eerste resultaat: Bij een instelling van 35 graden op de thermostaatknop staat de thermometer op 45 graden celcius. Eerste diagnose: thermostaatkraan kapot.

Aangezien dit de 2e kraan is die erop zit: nog suggesties waar ik op moet letten bij het aanschaffen (ik weet het geen merken e.d. maar zijn er bepaalde kenmerken die een kraan duurzamer maken?)
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu