Vloerverming en temperatuurverschil BG en 1e etage

Quintie

  • #1
In ons huis hebben we op de BG een nieuwe tegelvloer laten leggen, tegel over tegel. Er lag al een bestaande vloerverwarming. Werkt perfect, temperatuur beneden is goed hoog te krijgen (tot 23 graden al geprobeerd).

Maar nu.. de radiatoren op de 1e etage worden wel warm als de CV aanslaat, totdat beneden waar de thermostaat hangt de juiste temperatuur is bereikt. De vloer blijft zeker 3 uur warm genoeg, dus de CV slaat uit en de radiatoren boven worden koud.

Beneden tv kijken geen probleem, maar bij slapen gaan dus bibberen omdat de radiatoren al 3 uur uit zijn. Weet iemand hier een oplossing voor?

Groet, Quintie
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Graag vermelding op wat voor manier de vloerverwarming op het hoofdcircuit is aangesloten, (via een apart circuit met eigen pomp of direct) en welk merk / type ketel en thermostaat in gebruik zijn.

Hoe meer informatie over dat soort dingen, deste meer kans op een goed advies.
 

Herg

  • #3
Verplaats je kamerthermostaat naar een andere ruimte.
Het nadeel is dan wel dat je vloer s'avonds langer warm blijft en s'morgens later warm is. Maar ook daar is wel wat op te bedenken :lol:

Herg
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #4
Weersafhankelijke regeling met thermostaat knoppen of
radiografische zone kleppen en radiatorkranen.

De thermostaat beneden zet dan een zoneklep open en start de cv.

De thermostaat opnemer in de kamers boven doen exact hetzelfde, de radiator openen en de ketel starten.
Is een ruimte op temperatuur dan zal de betreffende klep gesloten worden en die thermostaat doorgeven aan de ketel dat de ruimte warm is maar zolang er 1 thermostaat in huis warmte vraagt zal de ketel blijven draaien.
Wel vrij prijzig. Let wel op bij deze systemen moet een bypass geplaatst worden.
 

Quintie

  • #5
Onze vloerverwarming heeft een eigen pomp. Kheb er niet zo heel veel verstand van, maar hij zit wel op de CV aangesloten natuurlijk voor het warme water.
 

Chathanky

  • #6
Nadat de vloer verbouwd is zal het wel groter geworden zijn, je hebt nu een grotere massa die veel langer warm blijft, en de ketel niet zo vaak doet aanslaan.

Er zijn zoneregelingen te koop die de kranen van de radiatoren kunnen bedienen en afzonderlijk de ketel kunnen regelen, dit is het eenvoudigste, goedkoop is het waarschijnlijk niet.
Dit geld ook voor een weersafhankelijke regeling overgens.

Jouw probleem staat niet op zichzelf, vloerverwarming en radiatoren is een lastige combinatie om in evenwicht te krijgen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu