Vloernaden opvullen voor vinyl

Leduc5059

  • #1
In de slaapkamer willen we vinyl over het 25 jaar oude laminaat leggen. Alleen zitten er aan de randen nu gleuven van ca. 0, 5 tot 1,5 cm. :? Onder ander van de oude plinten. Vraag is of ik dat zou kunnen opvullen met tegelkit poeder versie ? :?:
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Waarom ?
Komen er geen plinten tegen de wanden ?
 

Leduc5059

  • #3
Jan vraagt : Waarom ? Komen er geen plinten tegen de wanden ?

Jawel, maar die zijn 15 mm dik en de gleuven en ook beschadigingen hier en daar wel 30 mm. Ook de diepte varieert van een paar mm tot ruim 2 cm. Dus om het aan de kanten ook strak te krijgen moet ik het opvullen.
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #4
Die randen rond het laminaat zorgen ervoor dat het laminaat kan uitzetten. Als je deze gaat dichtsmeren, dan kan het laminaat niet meer werken en kan deze bol gaan staan.

Ook zie je door vinyl elke oneffenheid. Er is dus feitelijk maar een goede oplossing en dat is het laminaat verwijderen.
 

Leduc5059

  • #5
Mn22, is duidelijk. Bedankt voor de tip.
Ik denk dat ik er strookjes blauw bouwschuim (restje van isolatie op de buitenmuren onder een schuurpleister) tussen snij. Dat voorkomt dat het vinyl naar beneden gaat hangen en kan door het laminaat worden ingedrukt. de beschadigingen doe ik dan wel met wat tegellijm. Weg halen van het laminaat lijkt zonde aangezien het verder helemaal vlak ligt en een mooie naadloze ondergrond vormt.
Gr. Rob
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #6
Er zit niet voor niets een ruimte van een cmrondom de laminaatvloer. Als je die ruimte opvult, ook al gaat het om schuim, is de kans meer dan reeel dat de laminaat vloer op enig moment bol gaat staan.

Vinyl over laminaat is broddelwerk en daar krijg je spijt van.
 

Leduc5059

  • #7
Mn22,
Ik hoop dat het gaat meevallen, anders kan ik het laminaat er altijd nog onderuit halen. Het is Ikea laminaat van meer dan 20 jaar oud, hele planken van 22 cm breed en 240 cm lang en gelijmd. Betekent in dit geval dat ik het met een cirkelzaag aan repen moet gaan zagen en da's een kl.... klus.:( Zal het in elk geval in de gaten houden. Bedankt voor het advies. :? Gr. Rob[/list]
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #8
Dat oude laminaat breek je er zo uit. Dat hoef je echt niet in repen te zagen.

Uit ervaring weet ik dat dit soort constructies vaak tot problemen leidt en een teleurstellend resultaat. Maar die beslissing moet u verder zelf maken.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu