Vloerbijverwarming onder grenen constructievloer

Tbenschop

  • #1
Ik hoop dat er wat mensen zijn die mij van tips kunnen voorzien indeze!
Graag zou ik vloerbijverwarming plaatsen onder onze grenen vloer. Het gaat om een constructievloer, die direct op de balklaag is getimmerd. Daar weer onder zit de kruipruimte.
Mijn idee is om elektrische bijverwarming te plaatsen, ik denk dan aan bedrading die ik in slingervorm tussen de balken hang (aan de grenen planken, anders gaat het hangen). Een beetje het idee van de achterruitverwarming van een auto. Ergens komt een thermostaat (continu 18 graden ofzo). Direct onder de bedrading wil ik isolatie plaatsen, zodat tussen de balken dus eerst de grenen planken zitten, daaronder de “hittedraad
 

Fiesiekus

  • #2
Ik weet niet hoe dik de grenen delen zijn, maar 20 mm dik hout is ook al een isolator. Dit lijkt me redelijk kansloos en ik denk dat je vooral je kruipruimte verwarmt. Isolatie aanbrengen is op zich wel goed t.b.v. verlaging stookkosten.
 

Tbenschop

  • #3
De planken zijn 18 mm dacht ik.
Ze voelen vrij koud aan, zeker nu in de winter. Eronder zit wel isolatie, maar dat heeft deels losgelaten. Niet echt functioneel meer dus. Misschien zou het schelen als ik de isolatie weer goed bevestig (of vernieuw).

Echter:

Een deel naast de woonkamer (met de houten vloer) is uitgebouwd met plavuizen, en heeft wél vloerverwarming. Het lijkt mij prettig om overal een warme vloer te hebben.
De kruipruimte verwarmen? Als het goed is niet, omdat er isolatie zit.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Ik denk dat de draden van de verwarming gauw zullen verbranden omdat de warmte niet weg kan, het risico van brand sluit ik niet uit.
Ook het rendement zal minimaal zijn, waarschijnlijk zult u het niet eens merken dat er verwarming onder de vloer zit, ik vind het weggegooid geld.
Een goede isolatie tussen de balken heeft meer rendement.
Het verschil tussen plavuizen en hout zal altijd voelbaar zijn.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu