Vloerbedekking over laminaat leggen (dus niet andersom)

Wazzaw

  • #1
Beste klussers,

Ik wil op de eerste verdieping van mijn huis vloerbedekking leggen. Nu heb ik hier een laminaatvloer (met isolatieonderlaag) liggen. Om (een klein beetje) tijd en kosten te besparen, leek het mij dat deze laminaatvloer als ondervloer zou kunnen dienen voor de vloerbedekking.

Mijn vraag is dan ook: is dit mogelijk?

Nb. Ik heb op het forum gezocht naar dit onderwerp, maar kan alleen de omgekeerde variant vinden (dus laminaat over vloerbedekking).

Alvast hartelijk dank,

Willem
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Laminaat is glad, ik denk niet dat je vloerbedekking dan mooi blijft liggen.
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #3
Zou eventueel wel gaan, maar dan moet het tapijt in zijn geheel verlijmd worden. Zou je ook eerst een proef moeten doen of de lijm goed hecht. Gezien de ruimte voor het uitzetten rondom het laminaat is het lastig om een goede afwerking te krijgen bij de wanden. Deze ruimte moet vrijblijven omdat het laminaat moet kunnen blijven werken.

Ik zou dan ook de laminaatvloer verwijderen voor het beste resultaat. Als er bijvoorbeeld groene ondervloerplaten onder het laminaat liggen kunnen deze eventueel dienen als ondervloer onder het tapijt. Mits deze nog vlak zijn en er niet al te grote kieren tussen zitten. Anders tekent het namelijk af door het tapijt.
 

-stuffie-

  • #4
Of je legt eerst groene platen op het laminaat.
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #5
Als je er weer een ondervloer overheen legt wordt het wel erg dik. Dan kun je het net zo goed eerst slopen. Dat laminaat ligt er namelijk zo uit. Het laminaat laten liggen heeft dan geen enkel voordeel meer. Ook kosten technisch niet want je moet alsnog een ondervloer kopen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu