Vloer zwevend leggen vragen

Heiloklus

  • #1
We willen onze vloer graag zwevend leggen.
We hebben lamelplanken. Oftewel een combi van hout met een toplaag van echt eiken.

Ik begreep dat we afstandsblokjes moeten gebruiken op de 'lange' kanten en deze dan op het einde vervangen door spanveren. De kopse kanten v/h hout wel lijmen, en dan op de kopse kanten geen spanveren gebruiken.

Echter op een 'lange' kant staat mijn keuken. Ik kan niet tegen de pootjes op natuurlijk met veel krwacht en spanveren. Mijn vraag is, hoe los ik dit op?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Dikke planken haaks op de muur onder de keuken op de vloer lijmen tot aan de voorkant van de poten, de vloer leggen en de spanveren tussen de gelijmde planken en de vloer.
 

Heiloklus

  • #3
Duidelijk. Is dat de enige manier? Want tussen de poten en de keuken plint is erg weinig ruimte. Is het een optie om de planken waar de keuken raken allemaal in de lengte te lijmen?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Daar was ik al van uitgegaan, de planken onder de keukenkastjes dienen alleen als steun voor de parketveren, de planken hebben verder niets met de nieuwe houten vloer te maken.
 

Heiloklus

  • #5
Sorry ik begrijp het even niet meer:)

Ik zorg voor balken
edit: planken natuurlijk moet minimaal de breedte van de veer zijn en zorg dat die haaks tegen de planken aankomen.

Echter dacht ik enkel op de kopse kanten een beetje lijm te gebruiken.
Moet ik nu ook de lengte kanten lijmen van de vloer bij het keuken stuk? Of is enkel veren geen punt?

Trouwens, bedenk me net, dat er onder het gasfornuis wel doorgelegd wordt. Dus enkele planken zullen daar al door veren ondersteund worden. Het is misschien 1 plank die dan via uw manier moet.
 

Heiloklus

  • #6
Houten vloer reeds gelegd. Ligt er schitterd bij. Kopse kanten verlijmd, langszijden niet, en aan de buitenkanten spanveren...Nu hopen dat het zo mooi blijft.

Kan gesloten worden...
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu