Vloer storten of balkjes en planken vervangen?

Newe

  • #1
Beste Forumgangers,

Mijn appartement uit de jaren 30 heeft nog een houten afwerkvloer waarvan de balkjes tijdens de bouw in het beton zijn gedrukt toen het nog niet helemaal uitgehard was. Zijn jullie hier bekend mee? Ik kan er niets over vinden op internet. Alle vertrekken hebben het.

Nu zijn die balkjes en de houten vloer zelf zo slecht (rot/houtworm/kraken/lelijk) dat deze aan vervanging toe zijn.

Nu heb ik het plan om leidingen weg te werken onder de vloer aangezien deze toch al helemaal openligt in het hele huis. En misschien ook nog geluidisolatie toepassen voor mijn benedenburen?

Kan ik op deze bestaande betonvloer meer (lichtgewicht) beton storten en zo ja, wat dan precies. Of is het handiger en misschien goedkoper om alle houten balkjes en planken te vervangen? Het gaat om 50 m2.
Wat zouden jullie doen?

De balkjes hebben een dikte van ongeveer 4 cm, de planken 2 cm en dan is er tot de drempels nog 1,5 cm ruimte.

Hier een foto van de logeerkamer.


En hier de toiletruimte
 

Tiho

  • #2
Is er ook en VVE?
 

Newe

  • #3
Nee, die is er nog niet. Er wordt wel aan gewerkt maar het is nog niet rond. De VVE zal bestaan uit totaal 3 woningen. Waarom vraag je dat?
 

Tiho

  • #4
Die had een hoop kunnen beantwoorden wellicht.

Ik zou niet zomaar beton erover gaan storten.
 

Newe

  • #5
Volgens mijn baas werden vloeren vroeger op deze manier toegepast omdat het goedkoper zou zijn dan netjes afwerken en puin afvoeren. Er lag namelijk onder de houten planken ook allemaal bouwpuin, stukken baksteen, riet en lood e.d. Maar ik kan er hier niets over vinden.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu