Vloer storten met pvc leidingen

A

Anonymous

Gast
  • #1
ik wil een nieuwe vloer storten waarin leidingen komen te liggenPVC buizen nu wil ik weten hoelang de aansluitstukken met rubber rand het houden ? of moet ik toch maar ouderwets lijmen
 
A

Anonymous

Gast
  • #2
Pvc aansluitingen die onder druk (bijvoorbeeld in een vloer of onder de grond) staan altijd uitvoeren in rubber. Een gelijmde verbinding zal na verloop van tijd los knappen met alle gevolgen van dien. Een rubber verbinding blijft intact onder deze omstandigheden.
 
A

Anonymous

Gast
  • #3
Indien je leidingen in gaat storten deze altijd uitvoeren met lijmverbindingen. Uberhaupt het geval indien je binnenriolering gaat aanleggen. Manchet verbindingen hebben namelijk de nare eigenschap te verouderen en los te komen tijdens het verwerken indien deze niet goed gebeugeld zijn. Als ze gaan lekken kom je er niet meer bij. Gebruik wordt alleen voor buiten riolering aan geraden (manchetten binnen gebruiken is ook niet volgens de nen-norm en mogen alleen ingeval van expansie stukken gebruikt worden)Dus: Verbindingen lijmen (goed voorbewerken d.w.z. schuren, ontvetten), buizen goed beugelen (ca om de 50 - 80 cm afhankelijk van de diameter en voor en achter elke verbinding) en op afschot leggen. Voor het storten afpersen op lichte overdruk en controleren op lekkage. Daarna instorten.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu