Vloer met opstand storten

Fritske1978

  • #1
Hallo,
Ik wil voor een verbouwing een vloer storten met daarop rondom een betonnen wandje van ongeveer 30 cm hoog, 15cm dik.
Zou dit in 1 keer kunnen?(i.v.m.de betonpomp, dan hoeft die maar 1x te komen) En hoe pak ik dat qua bekisting aan voor de opstand. Ik wil de aansluiting waterdicht hebben.
Het storten van een standaard vloer is me bekend.
 

Ralph

  • #2
Dan zul je eerst dikker moeten met je wandje. Beton is waterondoorlatend vanaf 20 cm dik.
Het in 1 maal storten plan kan je denk ik beter laten varen. Het vergt gruwelijk veel timmer- en schaal-werk en als je dat dan klaar hebt zit je met het feit dat je beton zo dik/stijf moet zijn dat het niet onder je kist weg wil. Om zulke beton te verdichten moet je trillen en dan gaat het mis, je beton vliegt dan toch onder je kist door.
 

Fritske1978

  • #3
Oké duidelijk. Niet wat ik hoopte, wel wat ik verwachtte. Wordt in 2delen storten, met kimband. Of zou ik hiervoor ook dpc folie vastgemaakt aan de wapening kunnen gebruiken? Vanwege de lage opstand kan ik me voorstellen dat stalen kimband teveel verzwakt, omdat het de muurtjes als het ware in tweeën deelt. Verkrijgbaarheid van stalen kimband is bovendien ook lastig.
 

Ralph

  • #4
Kimband komt in het midden van de wand als je dat gebruikt, als je met 1 staalnetje in het midden omhoog komt kan het daaraan bevestigd worden idd.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #5
Hoe waterdicht moet het worden? Het is geen kelder.

De kimband lijkt me overdreven. Overigens verzwakt dit de muur niet. Er zit een hechtingsmiddel op. Is verkrijgbaar bij bouwmaterialengroothandels en waarschijnlijk ook bij wapeningsbedrijven.

Denk eraan dat je de aansluiting goed schoonmaakt/opruwt voor het storten van het tweede deel. En dat er voldoende wapening net boven de stortnaad zit.

 

Fritske1978

  • #6
Het betreft een verdiepte vloer die bij extreem hoge waterstand met z'n voetjes in het water kan komen. Vandaan waterdicht.
Wapening komt er inj maar goeie tip om dicht boven de stortnaad wat extra te doen. Hoe dicht boven de stortnaad zou je gaan zitten met de horizontale ijzers?
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #7
De normale dekking erboven, dus 25 of 30mm.

Beton krimpt altijd bij het uitharden, de wapening daar verspreidt de scheurtjes, zodat het water er niet doorheen kan. In theorie dan, maar al te vaak zijn kelders toch niet helemaal waterdicht. Gelukkig zijn er bedrijven die dat dan weer kunnen oplossen :)
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu