Vloer garage

Roos90

  • #1
Goedemiddag,

Wij hebben een nieuwe hoekwoning gekocht met een garage aan de woning vast.
Wij willen deze bij het huis betrekken als slaapkamer, met badkamer (dit is nog niet zeker) nu ligt hier op de vloer stoeptegels, nu moeten we hiervoor neem ik aan beton gaan storten.
Kan iemand mij hier wat uitleg over geven, we moeten eerst een afvoer en water aanleggen voor de evt. badkamer ga ik vanuit, maar hoe dan verder?
 

Impie

Vaste Beantwoorder
  • #2
Je zult sneller reacties/hulp krijgen als je wat specifieker bent; dit is een wel erg open vraag. Op internet (en dit forum) is hier genoeg over te vinden.

Ik zou me eerst zorgen maken over de huidige situatie omtrent isolatie. De vloer van stoeptegels doet vermoeden dat er wat dat betreft momenteel weinig gedaan is. Daar zul je voor het storten van het beton ook rekening mee moeten houden, want zelfs als je het zelf doet hoor je aan het bouwbesluit te voldoen.

Daarin staat bijvoorbeeld dat je bij renovatie de gevels een isolatiewaarde moet geven van ten minste Rc 1,5 m²K/W. Bij daken en vloeren is dat respectievelijk Rc 2,0 en 2,5 - al is het voor het comfort handig om je aan de strengere nieuwbouweisen te houden. Daarnaast moet je jezelf wellicht ook zorgen maken om luchtlekkages, want garages zijn doorgaans niet bepaald winddicht.

Maar goed, zonder foto's, doel of verdere informatie zal het lastig worden om je te helpen.
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #3
Ik zou eerst eens nagaan of je geen vergunning nodig hebt voor deze verbouwing.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu