Vloer en Fundering Schuur/garage

Mderking

  • #1
Ik wil graag een stenen schuur maken van 20m² in mijn tuin.

Waar ik woon is er wel grondwater en zit de kleivloer op 80 cm diep. Ik zal dus i.i.g. zo diep moeten gaan.

Nu vroeg ik me af, wat de beste mogelijkheden zijn om een fundering en vloer te maken. Uiteindelijk moet er een betonnen vloer komen, waarop de rest gemetseld kan worden.

Ik zat te denken om rondom de omtrek een sleuf te maken. Hier zou je dan met stenenen een fundering kunnen metselen (Kalkzandsteen hiervoor gebruiken?).

Alternatief is natuurlijk om de gemaaktste sleuf met beton te vullen.

Ik heb echter te weinig verstand van dit soort dingen, om er een goed plan voor te maken. Ik weet i.i.g. wel dat een goede sterke fundering kritisch is, dus ik wel het wel op de juiste manier doen.

Heeft iemand voor mij suggesties met betrekking tot het opbowuen van een fundering met vloer? Moet er geel zand onder, beton wapening nodig, etc. etc.

Ik zit te denken om het graag en zandwerk zelf te doen, en dan het beton (afhankelijk van hoeveel het wordt) als kant en klaar te laten leveren/storten.

Kost wel wat, maar als er veel kubieke meter beton in gaat, wil je niet de een paar dagen bezig zijn met een betonmolen (en als je niet in 1x giet, zal de kwaliteit van het beton ook slechter zijn?).

Graag wat tips en truukjes over hoe ik dit alles voor elkaar kan maken. Afmetign wordt 4x5 meters. Indien er mee info nodig is, graag melden.

Alvast bedankt voor de tips en suggesties.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Wanneer u dit niet eerder gedaan hebt is het verstandiger het door een plaatselijke aannemer te laten uitvoeren, hij zal bekend zijn met de ondergrond en u hebt garantie op het geleverde werk.
Het graafwerk kunt u eventueel zelf doen.
 

Mderking

  • #3
Ik heb het niet eerder gedaan, ik heb echter geen twee linker handen.

Ik heb het gehele huis zelf van binnen verbouwd, al het electra en netwerk gedoe, tegelwerk, yton muurtjes opgestapeld en ook nog een muur met rotband glad gemaakt.

Het spakwerk, loodgieterswerk en het plaatsen van de keuken heb ik laten doen. Spakwerk en loodgieters werk omdat dit erg specialistisch is (slecht solderen gebeurt je snel). Keuken heb ik laten doen, omdat ik een granieten plaat heb en het maar 400 euro extra koste, als ze de gehele keuken plaatsen.... tja, voor dat geld ga ik het risico van een kapot aanrechtblad niet nemen.

Dus in principe kan ik het zelf wel doen. Ik moet alleen weten wat de standarden zijn. Van funderingen weet ik dat niet. Hoeveel cm geel zand moet er onder een gemetselde fundering, etc. etc.

Als iemand me daar een en ander aan tips van kan geven, red ik 't verder wel.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Hoe moet iemand achter een beeldscherm weten hoe de grondopbouw bij u is ?
U weet het zelf waarschijnlijk ook niet.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu