Vloer egaliseren in scheefstaand huis

Renuchio

  • #1
Hallo,

Ik overweeg een huis te kopen dat, omdat het op een dijk staat, een beetje uit het lood staat. Op zich is het casco goed, geen scheuren in gevels muren etc., geen klemmende deuren. Alles is in principe redelijk o.k. voor een huis uit 1935, het object als geheel staat gewoon scheef (2%) maar ik wil wel iets doen aan de vloeren om het gevoel van scheefstand weg te krijgen. Dit is ongetwijfeld een uitdaging aangezien er ook rekening gehouden moet worden met b.v. deuren. Wat zou een goede methode kunnen zijn om een aantal slaapkamers aan te pakken? De woonkamer / eetkamer / keuken zullen niet aangepakt worden omdat een correctie van deze vloer te complex zal zijn.

Alvast dank voor het meedenken!
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Welk soort vloeren zitten er in ?
 

Renuchio

  • #3
Dat is snel...

Het is een huis uit de jaren 30 met houten vloeren.
 

Renuchio

  • #4
Beste Jan,

Je snelle reaktie was hoopgevend. Graag hoor ik nog iets van je.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
Misschien zou het kunnen lukken met banen hardboard die overlappend gelegd worden en steeds aangschuind worden met een schaaf, aan de lage kant krijgt u dan b.v. 3 banen board op elkaar en bij de hoogste kant 1 baan board.
Dit is ontzettend veel werk.

Bij betonvloeren was het een kwestie van egalisatiemiddel, vandaar mijn vraag over de soort vloer, egalisatiemiddel kan ook op hout maar, ik ben daar niet zo'n voorstander van i.v.m. kapot lopen van de laag door de beweging van het hout bij het lopen en ook de werking van het hout zelf.
 

Renuchio

  • #6
Dank je wel voor weer een snel antwoord. Aan platen hardboard had ik nog niet gedacht, ik dacht zelf aan eerder aan het uitleggen van een houten raamwerk (of hoe je het ook mag noemen) waarbij het hoogteverschil door de dikte van het te gebruiken balken wordt gecompenseerd. Op deze balken wilde ik dan mooie vloerdelen leggen welke meteen de vloerbedekking zijn. De holle ruimten onder de vloerdelen zouden dan met een isolatie materiaal (welke?) moeten worden opgevuld.
Kan dit ook of geef je de voorkeur aan de hardboard platen oplossing?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #7
Wanneer u een bedrijf kunt vinden dat planken of balken kan zagen met een verloop van 0 naar 2 a 3 cm is dat een mooie optie, ik ken ze niet maar misschien is het mogelijk.

De planken eruit halen en langs de bestaande balken nieuwe balken waterpas bevestigen is ook een mogelijkheid maar arbeidsintensief en qua materiaal vrij kostbaar.
 

Renuchio

  • #8
Dank je wel voor je hulp Jan.
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #9
Jan schreef:
Wanneer u een bedrijf kunt vinden dat planken of balken kan zagen met een verloop van 0 naar 2 a 3 cm is dat een mooie optie, ik ken ze niet maar misschien is het mogelijk.
Ik denk dat een beetje timmerman met een eigen werkplaatsje dit wel kan doen hoor met een lintzaag of ander soortige zaag / schaaf.
 

Cornelis

  • #10
Vloerdelen eruit halen. Dan aan de zijkant van je balken stevige dikke planken schroeven. Omdat ze aan de zijkant zitten kan je ze mooi in hoogte stellen. Daarna de vloerdelen er weer op. Dit lijkt me de meest recht toe recht aan methode. Wel veel werk natuurlijk.
 

Fiesiekus

  • #11
Veel werk is maar relatief; bij een nieuw frame van scheve balkjes moet je er ook weer vloerdelen op spijkeren. Wat dat betreft is de Cornelis'methode nog niet zo gek; minste materiaalverbruik en je kan 't precies waterpas uilijnen. Zo wordt 't bij nieuwe plafonds in oude scheve huizen ook gedaan.

(Al naar je plafond gekeken Renuchio?).
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu