Visgraatparket op deelshouten vloer, hoe te bevestigen?

Vlinder

  • #1
Ik ben voornemens in onze keuken een visgraatparket te leggen. Hiervoor heb ik een circa 80 jaar oude massief eiken vloer gekocht. Het gaat om delen van circa 35 bij 7 cm die circa 2 cm dik zijn. De plankjes hebben rondom veer en groef, waarbij natuurlijk de helft links en de helft rechts uitgevoerd is (anders kan je er geen visgraat mee leggen).

De ondervloer van de keuken is thans hout (van die groene spaanplaten). De ruimte is circa 430x365cm. De bodem van de kruipruimte onder deze vloer is thans geïsoleerd met een 25cm dikke laag chips van een niet nader te noemen merk. Bij deze keuken wordt nog bijkeuken gevoegd, waar de parketvloer in doorgelegd wordt. De vloer van die ruimte (circa 5 m2) is van beton. De betonvloer is thans circa 10 cm lager dat de ondervloer in de keuken. Er moet dus nog opgehoogt worden.

Mijn vragen zijn als volgt:
1. Op welke wijze kan de betonvloer het beste worden verhoogd om straks het parket in één geheel te kunnen leggen. Met regelwerk, of met beton? Om welke wijze zou ik dit moeten isoleren?
2. Moet er nog dampremmende folie worden gebruikt bij de houten vloer, aangezien er reeds bodemisolatie aanwezig is?
3. Op welke wijze kan ik het visgraat het beste bevestigen. Ik lees veel tegenstrijdige verhalen. Sommigen zeggen dat je visgraat altijd moet lijmen en spijkeren, anderen zeggen dat je alleen hoeft te spijkeren. Ik heb de indruk dat het "lijmadvies" vooral geldt voor tapisvloeren welke dus geen veer en groef hebben.

We kan mij hierin goed advies geven?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Heeft iemand advies ?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
1
9

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu