Vinyl over trap laten leggen goed idee?

Anouk

  • #1
Aangezien ik nu € 130 aan materiaal kwijt ben omdat ik de trap heb geschilderd en verpest met eiglans lak, eerst maar hier advies vragen

Vinyl op trap laten leggen goed plan? Of niet duurzaam?

Ik kan het niet aan om deze weer helemaal te schuren en schilderen :cry:
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Ik ben geen vakman op gebied van vloerbedekking, maar vinyl zou niet mijn voorkeur hebben. Is erg kwetsbaar, vooral op de randen.
En nog vrij glad ook, risico van uitglijden niet ondenkbaar, tebnzij je weer speciale antislip profielen laat aanbrengen.

Zelf ben ik al jaren enthousiast gebruiker van een trap bekleed met een goede kwaliteit kortpolige vloerbedekking. Dat wordt vastgelijmd en gaat, als je een goede kwaliteit neemt, heel lang mee. Het vereffent meteen de eventuele oneffenheden. En is geluiddempend, en stroef, een niet onbelangrijk veiligheids-aspekt.

Of een vloerenlegger nu vinyl op maat moet snijden of stoffen vloerbedekking dat maakt in hoeveelheid werk niet zoveel uit. Maar je moet het wel mooi vinden natuurlijk. :wink:

Ik raad je aan in dat geval zeer kortpolig tapijt met kleine lussen te nemen met een vaste (geen schuimrubber) achterkant.

Een voorbeeld van dergelijk tapijt:



NB dit is een willekeurig voorbeeld van het internet geplukt. Dat betekent niet dat de achterkant er precies zo uit moet zien. Indien je zoiets gaat nemen, overleg dan met de leverancier welk tapijt het meest geschikt is om gelijmd te worden. De meeste tapijtwinkels kunnen het leggen ook verzorgen, dat is voor een trap nooit gratis...
 

Anouk

  • #3
Dank

Ik neem dit zeker mee als de verkoper / legger maandag komt meten!

De hoogste kosten zijn de legkosten en dit maakt inderdaad weinig uit lijkt me.

Overigens, de randen worden niet met vinyl bedekt maar er wordt een 'plastic' rand aan de voorzijde van de trap geplakt en hier TEGENAAN wordt de vinyl weer geplakt.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Nadeel van vinyl is dat het gauw beschadigt, dit wordt door de trip niet minder en de gladheid ook niet, tegen het stootbord komen vaak zwarte strepen van schoenen die er tegenaan stoten en die lastig te verwijderen zijn.
 

Dingena

  • #5
De vinyl soorten die trapgeschikt zijn zijn prima te gebruiken op een trap, zwarte strepen, slijtage.. tegenwoordig hoeft dit niet meer bij vinyl. Maar daar zit wel een prijskaartje aan.
Op de 'randen' worden trapneuzen geplaatst. Persoonlijk vindt ik dit een lelijk gezicht.

Persoonlijk gaat mijn voorkeur er naar uit om een tapijt op de trap te laten verlijmen. Zelf hebben wij dit altijd i.c.m. rubber ondertapijt, slijtage van het tapijt is minder en het is geluidsdempend en het ziet er mooier uit.

Laagpolig hoeft niet perse. Wij houden nou eenmaal van hoogpolig en als je een goede kwaliteit kiest is dit zeker ook mogelijk, maar ook dit ligt aan wat je te besteden hebt.

Bij een dichte trap incl. zijkanten is zo'n 2.75 mtr aan tapijt nodig (gemiddeld genomen, kan iets meer of minder zijn) maar kies nooit een tapijt op zijn prijs uit, hier krijg je dan later heel veel spijt van.

Voor de hechting van de lijm is schuren alsnog echt nodig hoor!

Het legloon voor vinyl is meestal iets duurder aangezien de trapneuzen plakken en het hierbij afwerken iets meer werk innemen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu