Vijvertje dichtgooien

Domme klusser

  • #1
Ik heb aan de straat kant een VIJVERTJE liggen van plm 6x30 en een 2 meterdiep

Aangezien de vrouw er vanaf wil met name het vele onderhoud en ongedierte,Is mijn vraag hoe dit aan te pakken??

Is het een kwestie van leegpompen en zand erover of moet ik me dingen rekening gaan houden??

Het is wel zo de oprit die nu naast de vijver gelegen is te verplaatsen naar een deel waar nu de vijver ligt maw er moet later wel overeen gereden kunnen worden zowel met personen auto als met een kamper

iemand die mij wat suggesties kan geven
 

Fiesiekus

  • #2
Inderdaad leegpompen :wink: . Waaruit bestaat het wandmateriaal? Dat evt. ook verwijderen en als laatste ophoogzand storten, inwateren en aanstampen.
 

Zandmenneke

  • #3
Als er later een oprit overheen gelegd gaat worden, dan denk ik dat je wel wat meer als alleen ophoog zand in dat gat moet storten. Anders kun je ieder jaar je oprit gaan ophogen agv het verzakken van de oprit.

Als het echt 6x30x2 is ofwel een 360 m3 dan denk ik dat je beter naar je lokale grondboer kunt gaan en daar enkele vrachtwagens grond laten komen.

Als het gat met alleen ophoogzand vult, kun je het moelijk als tuin gebruiken. Aangezien het best een hele oppervlakteis, wel iets om over na te denken.
 

Azijnpisser

  • #4
Is er geen boer die zand / puin / aarde kwijt moet?

360 m3 zijn al snel 18-20 vrachtwagens...
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
Puin storten is niet toegestaan en ook niet erg handig, de ruimtes tussen het puin worden langzaam opgevuld met zand en een bijna "eeuwigdurende" verzakking is het gevolg.
Alle folies e.d. moeten verwijderd worden voordat er zand gestort kan worden, blijft de folie zitten dan kan er een soort van drijfzand ontstaan doordat het water niet weg kan, niet echt fijn om daar overheen te lopen/rijden.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
4
3

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu