Verzonken fietsenschuurtje

Marcx77

  • #1
Hallo allemaal,

Binnenkort ga ik verhuizen naar mijn nieuwe huisje. Na de verbouwing binnen is dit voorjaar de voortuin aan de beurt. Omdat we geen schuur hebben, zit ik er over te denken om een klein fietsenstallinkje te maken. Eén van de ideeën waar ik momenteel mee speel is om het deels onder het maaiveld te maken. Op deze manier zou het passen tegen de voorgevel, onder het keukenraam, en heb je niet een lelijk losstaand gebouwtje in de (kleine) tuin staan. Om het geheel af te maken (en het uitzicht vanuit de keuken te bevorderen) lijkt het me ook leuk om het dak te beplanten (sedumdakje), maar dit is wat mij betreft optioneel.

De reden dat ik dit post is dat ik eigenlijk geen idee heb wat ik met de afwatering aanmoet. Als de bodem van het schuurtje een halve meter onder het maaiveld komt te liggen, dan kan ik me zo voorstellen dat onze fietsen het niet drooghouden tijdens een flinke regenbui.

De riolering in het huis loopt naar achteren weg, dus aansluiting hierop is geen optie (sowieso te weinig verval). Het zou kunnen dat er nog een pijp aan de voorkant loopt, maar dat moet ik nog uitzoeken. Is het überhaupt verstandig om op de riolering aan te sluiten? Wellicht een oplossing met een pomp? Zoals gezegd: ik heb geen idee wat ik er mee aanmoet :D

Is er iemand die me wat inzicht kan verschaffen in hoe dit aan te pakken? Wellicht iemand die het zelf zo gedaan heeft?
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Je moet eerst inventariseren hoe hoog het grondwater staat, en hoe hoog je riolering ligt. Dan kan je bepalen wat de mogelijkheden zijn.

Het is altijd mogelijk een waterdichte bak te maken (overdekt), zolang die niet opdrijft blijft daar het water in ieder geval buiten.

Let erop dat je hier een vergunning voor het bouwen nodig hebt...
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
9

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu