Verwijderen van verlijmd spaanplaat op betonvloer...

Chris1983

  • #1
Ik heb in mijn woning een visgraatparket vloer liggen. Deze willen wij verwijderen om een eikenhoutenvloer te leggen.

Nu is het visgraatparket verlijmd op spaanplaat, het spaanplaat is weer verlijmd op de betonenondervloer...

Hoe krijg ik het spaanplaat van het beton af... ik heb al van alles geprobeerd: beitels, breekijzer, pneumatische boorhamer met beitel. Steed weer hetzelfde probleem... er breken alleen kleine stukjes en brokjes af)......

Ik heb ook geprobeerd water over het spaanplaat te gooien, zodat dit los zou komen van het beton... alleen het lijkt wel watervast verlijmd spaanplaat want het doet niets (ik heb het een dag in laten trekken en meerdere emmers met water erover heen gegooid)

Ik heb nu het plan om een compressor te gaan huren met een pneumatische vloerafbikhamer met een 20cm brede beitel... heeft iemand hier ervaring mee of dit werkt?

Ik heb ook het idee gehad om een klein graafmachine te huren (70cm breed) en proberen het met de bak van de graafmachine er vanaf te schrapen en de laatste lijmresten met een haakseslijper te verwijderen.

Wie heeft hier ervaring mee... ik moet namelijk 60 m2 van deze rommel zien te verwijderen...

Ik hoor graag alle tips en trucs die er zijn.

Alvast bedankt!
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Je hebt hier een speciaal afsteek apparaat voor.Ik ben bang dat een pneumaat te diep gaat en je straks een geheel nieuwe smeervloer moet hebben.

Volgens mij heet het een tapijt afsteek apparaat.
deze ligt vlak op de betonvloer en tikt exact tussen de beton en de spaanplaat.Ik zou dat eerst proberen.

Je schijnt die lijm vaak op te kunnen lossen met Natronloog, echter dit is geen veilig goedje om zo even mee te werken en kan lelijke brandwonden geven.
 

Chris1983

  • #3
Bedankt voor je reactie... ik ben met bewust van het feit dat ik mijn vloer zal moeten egaliseren nadat ik met een pneumaat aan de gang ben geweest... maar ik ging ervan uit dat dit niet anders zou kunnen...

Ik heb me namelijk laten vertellen dat zo'n tapijt afsteekmachine niet sterk/zwaar genoeg zou zijn om spaanplaat van het beton af te krijgen. Ook het verwijderen met chemische middelen zou geen optie zijn omdat deze middelen eerst in het door het spaanplaat heen moeten voordat ze de betonnenvloer bereiken....

Heb jij goede ervaringen met zo'n tapijtafsteekmachine?
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #4
Nee helaas ben ik geen ervarings deskundige, Ik heb het wel eens gezien dat ze op die manier het spaanplaat verwijderden.
Of dit een zwaardere machine was dan de verhuur heeft weet ik niet.

Hoewel een 20cm brede beitel natuurlijk al veel op zo'n apparaat lijkt.
Houd hem zo vlak mogelijk dan heb je de minste schade aan je smeervloer.

Soms helpt het om het matriaal iets lucht te geven door het in tegels door te zagen zodat het dus niet meer 1 groot kracht verdelend vlak is.

succes.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu