Verwijderen gewapend betonplaat keuken

Puusjen

  • #1
Hallo iedereen,

Wij zijn bezig met het verbouwen van onze keuken maar lopen tegen een probleem aan. We hebben de schoorsteen van de oude shouw afgebroken, maar deze werd oderaan ondersteund door een gewapende betonplaat van 10 cm. Deze betonplaat rust aan een zijde in de muur (liep door naar de buren) en aan een andere zijde rust deze is een tussenmuur.

Wij willen deze plaat graag verwijderen, en we hebben geprobeerd met een hamer de plaat te verwijderen, maar deze is zo sterk dat dit geen succes was.
Bij de bouwmarkt raden ze mij aan om een haakse slijper met een diamandblad te gebruiken, maar toen ik bij de Boels een dergelijk apparaat wou huren werd mij duidelijk verteld dat dit niet mogelijk is, er zou een groot risico zou wanneer het blad vastslaat in de bewapening.

Heeft iemand enig idee hoe ik de plaat het beste kan verwijderen?

Alvast bedankt!
 

Ralph

  • #2
Gewoon met een haakse slijper met een diamantblad voor gewapend beton. Ik zaag die balken geregeld door met een haakse slijper.
Let wel op dat er vuurspetters uit komen tijdens het zagen door staal en dat dat niet op glas moet spetteren, want dan zit je meteen aan nieuwe glas.
 

Black Knight

  • #3
Heb zelf al regelmatig betonnen lintelen ingekort en uitsparingen uit welfsels gezaagd met een diamantschijf. Niet te hard duwen en de schijf zijn werk laten doen en dan mag dat geen probleem zijn
 

Fantomaz

  • #4
Een flinke automatische sloophamer kan ook veel doen.
Heb je meteen hapklare brokken om af te voeren :wink:
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #5
Als die plaat doorloopt naar de buren, zou ik toch niet zo maar even die plaat weghakken.
Want dan zou de balans van de totale plaat weg zijn, en zou het bij de buren wel eens kunnen gaan verzakken.
 

Millew

  • #6
Die balans is nu toch al grotendeels weg, doordat aan één kant de schoorsteen is afgebroken.
In mijn keuken draagt de schoorsteen ook op een betonplaatje, dat maar op twee muren is opgelegd: de buitenmuur en een haaks daarop staande binnenmuur. Er is geen "contragewicht" aanwezig in de vorm van een tweede schoorsteen. Deze situatie ontstaat nu ook bij de buren van TS.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu