Verwijderen boorkop

Indi

  • #1
Wie weet hoe je een boorkop van een Bosch 9.6 v accu boormachine kan demonteren??Kan het type niet meer lezen op het etiketje,is afgesleten door gebruik.Er zitten drie tandjes in de boorkop, maar nu is een tandje naar voren geschoten?? Hoe weet ik niet, maar kan hem zo niet terug duwen
Zou het zeer leuk vinden, als iemand mij kon helpen.
 

Piet48

  • #2
Centraal in de boorkop zit een schroef met linkse draad, dus rechtsom los draaien.

De boorkop zit dan op de as met fijne rechtse schroefdraad.

Maar hij kan goed vast zitten, dus misschien moet je wel een tang gebruiken.

Gr. Piet
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Als er een tandje naar voren is geschoten past een schroevendraaier meestal niet meer in de boorkop om de schroef eruit te draaien.

Wilt u een foto plaatsen van de volledige zijkant van de boormachine ?
Sommige types moeten namelijk eerst gedemonteerd worden voordat u de boorkop kunt verwisselen.
 

Indi

  • #4
Hallo Jan en pietannemie.
bedankt voor jullie snelle antwoord, maar ik krijg hem echt niet los.Die schroef had ik al gezien, maar is dit inbus of tokx.ik heb op verzoek van Jan een paar foto`s gemaakt van de machine .Misschien weten jullie dan meer,Maar hij zit echt vast hoor en heb hem al twee dagen ingespoten met WD 40
Groeten Indi
 

Indi

  • #5
Hallo jan
ik had het wat laat gezien dat je meerder foto`s kon toevoegen ,dus hier nog eentje appart.( Beginneling )
Misschien helpt dat iets meer
groetjes Indi
 

Indi

  • #6
 

Piet48

  • #7
De centrale schroef zal er eerst uit moeten, of het imbus of torx is zul je zelf moeten onderzoeken, in mijn Bosch van 7,2 Volt zit een kruiskop schroef.
Maar het is altijd linkse draad!!!

Kun je de bekken nog wel open draaien? op de laatste foto zijn ze niet meer zichtbaar

Gr. Piet
 

Indi

  • #8
Hallo Piet.

ik kan de bekken nog gewoon open draaien,maar een bekje komt er altijd het eerst eruit,en zo doende slingert het boortje ook een beetje,Maar zoals ik kan zien is het een inbus,maar hij wil er echt niet uit.ik zit al te denken om de kop maar open te slijpen en hem zo te verwijderen,Maar dan moet ik eerst een nieuwe zien te krijgen??
groeten Indi
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #9
Vaak is de schroef zo beschadigd dat die er niet meer uit wil, geen grip meer.
Bij sommige types zit er een schroef in waar u de kop uit kunt boren, als u pech hebt is het hard staal, dat kan niet meer kosten dan een boortje van 5 mm.
Zet een inbussleutel met het korte einde in de boorkop vast, met een kleine hamer een korte tik op de inbussleutel geven om de kop los te maken, eventueel een aantal keren herhalen, let op de boorkop heeft rechtse draad.

Lukt dit niet dan het volgende doen.
Zaag het kunststof omhulsel van de boorkop schuin door zover u kunt, dan met een beitel of schroevendraaier het kunststof afbreken.
Met een haakse slijper het metalen gedeelte dat nog op de as zit weg slijpen, raak de as waar de boorkop op zit niet teveel.
 

Indi

  • #10
Hallo jan.
Bedankt voor de deskundige uitleg.Heb dit met die inbus ook al zo geprobeerd maar niet los,met twee man aan gedraaid.de boorkop knikte wel een paar keer Draaide over , maar toen wij de inbus er weer uitgehaald hadden,want deze zat goed klem,en de boorkop weer probeerde, zaten de bekjes weer allemaal goed!!!!Maar ik denk dat hij nu toch versleten is en ik de laatste handeling met de slijptol zal moeten gaan uitvoeren.Maar ik laat hem nu zo FF en kijk hoe lang hij het weer uithoud,kunt U mij trouwens een tip geven waar ik zo`n boorkop op de kop kan tikken???
bij deze Hartelijk dank voor jullie hulp en tot??
Groeten Indi
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #11
Gewoon bij de ijzerwinkel te koop of via internet.
Hoeft niet van hetzelfde merk te zijn, er zijn goede vervangers voor.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu