Verwarmingsleidingen door metal studs

Gabywalters

  • #1
Ik ben mijn woning aan het renoveren en wil voor mij halfsteens muur een voorzetwand van metal studs maken. Nu moet daar ook mijn verwarmingsbuis (22mm) doorheen. Ik ben hard aan het zoeken hoe ik dit nu vast kan zetten. De gaten zitten natuurlijk al in de c profielen maar hoe voorkom ik dat de leiding gaat klapperen en tegen de profielen. Ik heb zelf zitten denken om er isolatiemateriaal omheen te doen maar ik ben bang dat dat toch ook kapot kan gaan aangezien de profielen best scherp zijn. Zijn er mensen die eerder met dit bijltje gehakt hebben en een goed advies hebben. Bij voorbaat dank.
Groet Gaby
 

Ron321

Vaste Beantwoorder
  • #2
De gaten in het blik een beetje ruimer houden en de leidingen beugelen.
 

Gabywalters

  • #3
Ron321 schreef:
De gaten in het blik een beetje ruimer houden en de leidingen beugelen.
Maar hoe bedoeld u beugelen. Waar moet ik de beugels dan aan vast maken. Wand wordt niet tegen de buitenwand geplaatst maar er komt een spouw tussen.
 

Tiho

  • #4


deze beugel maar dan met een rubber erin tegen tikken kun je tegen de muur plaatsen. Dus zelf gaten maken met een hartafstand van de beugel, want de gaten vergroten lijkt mij als metaalbewerker niet erg makkelijk.
De gaten met een gatzaag maken. De afstand van de muur is een beetje stelbaar, als het meer moet zijn een stukje hout ertussen om uit te vullen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu