Verwarmingsketel Vaillant VUW 242 turbo max

Oases

  • #1
Hallo een vraagje - wie kan me helpen - Ik heb een verwarmingsketel welke niet moet aangesloten worden op een schouw. Kan ik die alsnog wel aansluiten op een schouw? Bedankt
 

Fiesiekus

  • #2
Indien u met "schouw" een schoorsteen bedoelt: neen, aansluiting dient volgens de voorschriften plaats te vinden; i.e. met eigen af- en aanvoerkanaal.
 

Oases

  • #3
Fiesiekus schreef:
Indien u met "schouw" een schoorsteen bedoelt: neen, aansluiting dient volgens de voorschriften plaats te vinden; i.e. met eigen af- en aanvoerkanaal.
Kan ik dan wel een dubbele afvoer in de schoorsteen laten komen? en alvast bedankt
 

Fiesiekus

  • #4
Dubbele afvoer in een schoorsteen :?:

Ik raad u ten stelligste aan een erkend installateur hier naar te laten kijken en te installeren. Onze beider kennis schiet tekort :!:
 

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #5
Hoi Oases,

Als u boven op de ketel een adaptor heeft zitten of deze plaatst heeft u de mogelijkheid twee pijpen op het toestel aan te sluiten.

Controleer alleen of de beide pijpen niet te lang worden, daar zijn voorschriften van Vaillant voor bij het toestel gelevert.

Als u met een aluminium kanaal helemaal boven het dak uit kan komen dan kan u daar een orginele combidakdoorvoerconstrutie opzetten waar de pijpen dan op kunnen worden aangesloten.

U moet dan ruimte in de schouw naar buiten hebben voor 2 pijpen van 80 mm rond en de ruimte voor het broekstuk waar de twee pijpen bij het dak aan komen te zitten.

Voor op de schouw zal u dan door een smit of zo een plaat moeten laten maken die de schouw dan afdicht en waar de combiafvoer dan opstaat.

@ Fiesiekus

Ik denk dat je niet helemaal begreep wat onze zuiderbuur van plan was met de afvoer, dat kan wel veilig zo door een schouw.

Vr Gr en succes ermee
 

Fiesiekus

  • #6
Klopt, ik raakte vooral verontrust door de term "dubbele afvoer" in een "schouw"
 

Oases

  • #7
Bedankt voor de reacties, maar nog een vraag(ik ben nogal dom). Kan ik ook dubbelwandige buis, waarvan het binnenste als afvoer van de rookgassen en het buitenste deel als aanvoer van zuurstof dient, gebruiken tot boven het dak in de bestaande gemetste schouw(schoorsteen)
 

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #8
Hoi Oases,

Ja dat kan als de maat van de schoorsteen/schouw dat toelaat.

Als de schacht heel schoon is kan een naadloosaluminiumbuis van 80 daardoor heen lopen, het bij de combipijp behorend broekstuk komt dan beneden waar de schouw begint.

Als de schouw vuil is of de kans bestaat dat er veel steengruis afkomt kan een kunststof buis van 125 mm om de naadloosaluminium buis geschoven worden en aangesloten worden op het broekstuk van de combipijp en de 80 mm uitlopen daarvan op de ketel.
Zorg wel dat bovendaks alles waterdicht op de schouw gemonteerd wordt.

Ik laat daar zelf met regelmatig een kap voor maken van aluminium of RVS zodat de nieuwe pijp stevig en veilig op de schoorsteen staat.

Vr Gr
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu