Verwarmingselement wasdroger Bauknecht TRA771

Erik_w107

  • #1
Ik heb een Bauknecht TRA771 (859960222116) wasdroger. Het is een oudje, maar heeft lang stilgestaan op zolder. Hij/zij doet nu pas zo'n 2 jaar dienst. Sinds kort wordt de lucht maar matig verwarmd, lang niet voldoende om de was te drogen en zeker niet zo veel als voorheen.

Als eerst ben ik eens gaan rondneuzen en kwam er al snel achter dat dit merk nou niet bekend staat om z'n degelijke machines. Ondanks dat toch de moed verzameld en de machine uitelkaar gehaald. Eerst verdacht ik de thermostaat, maar proefondervindelijk heb ik vastgesteld dat die goed functioneert. Dus ik verdacht het verwarmingselement. Dit is een twee-traps element. Nu heb ik het element uit de machine en voor mijn neus staan. Het eerste wat me beangstigt is het materiaal waartussen de verwarmingsdraden/lussen zitten. Dit is toch geen asbest?

Verder, er zitten 2 bi-metaal schakelaars in het verwarmingselement, die beide voorzover ik zie/meet goed functioneren. Na lang speuren vond ik een verbroken verbinding in één van de lussen. Solderen lijkt me geen optie gezien de warmte. Of zou het wel kunnen met zilverhoudend soldeertin?

Vraag: mag ik deze lus (het is er één van de ca. 8x50) met een koperdraad samenbinden zodat de onderbreking verholpen is? Of lijkt jullie dit een slechte oplossing ? Alternatief is een nieuwe (proberen) te kopen.
 

Wittenico

  • #2
Gewoon een nieuw element kopen. Experimenteren met zulk soort dingen is niet verantwoordelijk. Zeker met drogers niet aangezien deze vaak de oorzaak zijn van brand.
 

Co de Witgoedman

  • #3
Wijze woorden Wittenico..
 

Wittenico

  • #4
Word er verlegen van Co :oops: :wink:
 

Co de Witgoedman

  • #5
:mrgreen:
 

Erik_w107

  • #6
Ik heb ondertussen nagevraagd wat een vervangend verwarmingselement kost ..... 150 euro. Nou, dat doe ik dus mooi niet. Dat is de helft van een nieuwe eenvoudige machine.

Bedankt voor het meedenken.
 

Wittenico

  • #7
Dat is wel heel veel geld. Zou toch nog ergens anders navraag doen.

Succes
 

Henny

  • #8
Bestelnummer van het verwarmingselement voor deze droger:

481225938039

Aangegeven prijs ca 100 euro.
 

Erik_w107

  • #9
Waar zou ik het element met dat nummer kunnen bestellen Henny?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu