Verwarmingbuis 27mm graag een t-stuk ertussen.

Madeef

  • #1
Hallo medeklussers,
Ik zou graag een andere designradiator willen plaatsen,maar de buis waar ik van af moet takken is 27mm gemeten met een schuifmaat.Het is dikwandige buis met van die draadfitting.Ben bij warmteservice geweest maar die kwamen met een giga grote knelkoppeling en met diverse andere dingen om naar de 15mm te gaan.Alleen zoveel ruimte heb ik niet vanaf de muur en buis zit vier cm.Nu heb ik een plaatselijke loodgieter gebeld en die had het over anbo t-koppeling en dan naar 28 -15-28 die zou passen over een inch buis.Nou is de vraag hoe zouden jullie dit oplossen?En wat zijn dat die anbo-koppellingen?
Alvast bedankt voor jullie reaktie's.
M.vr.g.
Evert.
 

Tiho

  • #2
Ten eerste is dat geen inch maar 3/4. De anbokoppeling is in principe hetzelfde idee als een gewone knelkoppeling welke je ook kunt gebruiken in combinatie met anbo ringen dan. De gewone knelring gebruik je dan dus niet deze is 28.

Als het in het zicht is en bereikbaar blijft lijkt het me geen probleem. Alleen het ertussen krijgen zou weleens tegen kunnen vallen.
 

Calenta

Specialist Verwarming
  • #3
Anbo koppeling is een prima oplossing.
Deze Knelringen zijn kunststof en passen zo idd prima op 3/4 met een 28x15x28 T - stuk.

Goed advies.

Calenta :cool:
 

Madeef

  • #4
Bedankt voor jullie snelle reaktie's!!Dus gewoon een anbo knelring halen voor een 3/4 buis en die in een knelkoppeling van 28mm doen dit eigenlijk 2 x doen.De buis doorslijpen met een doorslijpschijf?Nogmaals bedankt voor advies!!
Evert.
 

Calenta

Specialist Verwarming
  • #5
Graag gedaan en succes.
 

Obelix2

Specialist Witgoed
  • #6
Denk ook even aan het afschuren van de verf!!
 

Ronny

Specialist Verwarming
  • #7
Inderdaad goed schuren, en van tevoren goed uitzoeken
of je wat speling hebt om de koppeling er tussen te schuiven.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu