Verwarming element vervangen CANDY smart16NL

Meindert_

  • #1
Van mijn candy is het het verwarmingselement kapot. De weerstand is veel te laag. Nu wil ik deze vervangen. Kan dit van buitenaf of moet de hele trommel uit elkaar? Verder valt het me op dat er een ijzerdraadje uit het element komt wat je eruit kunt trekken!? Waar is dit voor?

Het is een candy smart16NL N37616802 0145 1629

Alvast bedankt!!!!
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Het element kan er van buitenaf uit, ik ken deze machine niet dus ik weet niet precies hoe, een van de witgoedmonteurs misschien ?

Zit aan dat draadje een verdikking aan het eind ?
 

Meindert_

  • #3
Er zit een kleine verdikking. aan het einde zit het tegen een stukje plastic aan wat tegen het contact aanduwd. Is het een soort beveiliging voor als het verwarmings element verbuigt??? Kan me voorstellen dat ie dan contact maakt en daarmee kortsluiting waardoor alles uitschakeld....
 

Meindert_

  • #4
Hmmm... Het element is eruit! Maar nu ik de weerstand meet zonder dat hij aangesloten is is hij toch veel hoger.... Ik meet ongeveer 75kOhm tussen massa en een aansluiting. Tussen de twee aansluitingen 20Ohm. De waarde begint wel bij 0 Ohm en loopt dat snel op naar 75kOhm. Is het wel het verwarmingselement???

Symptoom: De wasmachine begint normaal, neemt water en de trommel draait maar de aardlekschakelaar slaat er op een gegeven moment uit. Als ik de draadjes van het verwarmingselement lostrek gaat alles gewoon goed (op het opwarmen na natuurlijk)! Leek mij dus een typisch geval van verwamringselement??? Of heb ik het verkeerd!?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
Zo goed als zeker het verwarmingselement.
 

Meindert_

  • #6
Verwarmingselement is binnen en erin gezet. Machine draait weer prima! Bedankt voor alle hulp!
 

Meindert_

  • #7
Hmmmzzz Nu dikke week verder en de stop schiet er weer steeds uit. Verwarmings element eruit gehaald en die is aardig beschadigt (er is een sleuf in gesleten). De oude erbij gepakt en die heeft dit ook. Lijkt wel of de trommel tegen het element loopt? Lagers versleten?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #8
Dat kunt u controleren door de binnentrommel op en neer te bewegen, zit daar een paar mm speling in dan zijn de lagers versleten.
Het zou ook kunnen dat er een bh beugel of iets anders in de trommel zit waardoor het verwarmingselement weer kapot is gegaan.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu