Verven van glasvezel watertank

Gamgra

  • #1
Mijn vraag heeft betrekking op het aanbrengen van een beschermlaag op een glasvezel hars-tank, de hars-tank maakt deel uit van een waterontharder.
Iedere keer als ik de tank aanraak zit ik vol kleine scherpe glasvezeltjes hetgeen jeuk en huid iritatie veroorzaakt.

Welk product kan ik best gebruiken om een beschermlaag of "sealer" aan te brengen, het product mag natuurlijk geen nadelige invloed hebben op de kwaliteit van de glasvezel tank.


Ton
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Verf of blanke lak ?
 

Gamgra

  • #3
Bedankt voor de reactie;
Indien gewone verf of blanke lak mag/kan is het een eenvoudige en snelle oplossing.

Ton
 

Toon

  • #4
Volgens mij tast gewone verf of lak het geheel aan. Ik dacht dat er een speciale sealer is die als tussenlaag aangebracht kan worden. Informeer eens bij een profesionele verfspecialist, of misschien wel bij een jachtwerf.
 

Gamgra

  • #5
Heb zojuist even rondgekeken op een botenforum, die mensen gebruiken uitsluitend verf op epoxy basis.
Aan de hand van de informatie bij de "zeilers" lijkt mij dat een epoxy sealer mijn probleem mogelijk kan oplossen.

Ga morgen eens langs bij een werf hier in de buurt.
Ton
 

Azijnpisser

  • #6
Uitgaande van een polyester behuizing, is het beste een polyester topcoat. Polyester reparatiewerven hebben wel wat voor je. Of toeleveranciers van die werven. Namen noem ik niet, dan wordt hier mijn kop afgehakt.

Uitgaande van een epoxy behuizing, is een polyester topcoat minder geschikt. (kan loskomen). Dan is een epoxycoating beter geschikt.

Schuur de behuizing op met schuurpapier korrel 120-150, en smeren maar. (trek voor het schuren wel plastic handschoenen aan, en doe een kapje voor, het blijft vezelig spul. Naderhand heet douchen helpt tegen eventuele jeuk.

Als je een stukje schuurt, dan ben je er zo achter of het epoxy of polyester is: Ruikt het naar amandelen, of naar polyesterlucht, dan is het polyester. Ruikt het wat onbestemd zoetig, dan is het epoxy.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu