Verven van de buitendeur

Clausowitz

  • #1
Hoi,

Ik heb geprobeerd mijn houten buitendeur een nieuw laagje te geven.
Dit was geen succes. Ik heb een rollertje gebruikt en zijdeglans verf.
Na de eerste laag zaten er onderaan allemaal luchtblaasjes. Dit zag ik pas toen het droog was. Ik heb toen met een mes de verf daar weggestoken. Dan houd je dus kratertjes over.
Ik heb toen nog een laagje over de deur gerold maar het werd er niet mooier op. De kraters blijf je zien en ook allemaal strepen van het rollen.

Kortom hoe krijg je zo'n deur nou mooi?

Marco
 

Fiesiekus

  • #2
Paar dingen: rollen en matige verf geeft slecht resultaat. Zo te zien heb je te weinig verf op de roller aangebracht. Verder niet in de zon rollen en bij voorkeur < 20 graden.

Punt is dat je nu zit met dit belabberde oppervlak. Het beste laat je 't goed drogen, dan vlakschuren en dan kwaliteitshoogglans verf met de kwast aanbrengen.
 

Clausowitz

  • #3
Ik heb erover gedacht om het met de kwast te doen maar ik was bang dat je dat zou zien. Van die strepen van de kwast.
Verder dacht ik dat ik wel goede verf had gebruikt. Ik mag natuurlijk geen namen noemen maar het is van een bekende fabriek in Uithoorn.
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #4
Porien in het hout worden opgevuld met lucht indien u er verf overheen strijkt / rolt. Vooral in de zon zal de lucht ( gas) gaan expanderen.

Gevolg zijn luchtbellen op uw schilderwerk. Werk dus achter de zon aan en zorg ervoor dat de verf dezelfde temperatuur heeft als het oppervlak wat u gaat schilderen.

Het wil ook nog wel eens helpen het oppervlak schraal te plamuren, zodat de porien worden opgevuld.

Maar vooral: werk in de schaduw / niet in de volle zon.
 

Clausowitz

  • #5
En toch inderdaad met een kwast?
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #6
Dat maakt voor de vorming van luchtbellen niets uit.

Met de kwast berekt u een esthetisch doel: geen sinasappeleffect wat bij gebruik van een roller nogal eens kan voorkomen.
 

Cyruse

Vaste Beantwoorder
  • #7
Dat sinaasappel effect van het rollen is is te voorkomen door na het rollen heel lichtjes met een brede platte kwast het nog natte verfwerk na te strijken.

Het wordt dan (bijna) perfekt schilderwerk.

Ik zou zelf niet een hele deur alleen met de kwast doen. Een beetje ongeoefende schilder (en zijn we op Kees na dat niet allemaal..) krijgt met bijv. een high solid lak al heel snel zakkers die niet makkelijk te corrigeren zijn. Tenminste, dat is mijn ervaring.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu