Vervanging intercomsysteem

Ronaldk

  • #1
Ik woon in een gebouw met vier appartementen, dat een video-intercomsysteem heeft (2 videotelefoons, 2 gewone audiotelefoons). Door inwerking van het weer is het deurpaneel, met de camera en beldrukkers enzo, kapot. Alle telefoons werken echter nog goed.

Er heeft een bedrijf naar gekeken en volgens hun moet het hele systeem, dat zo'n 12 jaar oud is, worden vervangen. In hun offerte geven ze een prijs van ruim *** euro op, wat ik erg veel vind. Het is volgens hun niet mogelijk om alleen het deurpaneel te vervangen. De huidige bedrading kunnen ze nog gebruiken, maar de rest willen ze vervangen.

Mijn vragen:
* Is het echt nog om in deze situatie het complete systeem te vervangen? M.a.w. is het niet mogelijk om een nieuw deurpaneel/camera te installeren en die aan te sluiten op de oude telefoons? Of kan dat alleen maar als het bijv. van hetzelfde merk is, of zelfs hetzelfde type?
* De materiaalkosten schat ik op maximaal *** a *** euro, wat zeggen wil dat ze ruim *** euro installatiekosten vragen. Is dat reeel? Ik heb geen idee hoeveel tijd zo'n klus normaalgesproken zou kosten, en wat een typisch uurloon is.

Ik weet dat ik hier op een doe-het-zelf forum zit, en wij willen het laten doen, maar ik hoop toch dat hier wat mensen komen die hier iets van afweten.

Alvast bedankt!

Ronald

Bedragen verwijderd, mod.
 

Toon

  • #2
Sorry, maar het is niet de bedoeling op dit forum om een offerte te gaan beoordelen.

Het staat je vrij om bij diverse bedrijven een offerte op te vragen. Deze kun je dan vergelijken en je voordeel mee doen.

Succes.

Slotje.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu