Vervangen thermostaat Whirlpool ARG736/A

JoopvanH

  • #1
Voor de klussers die niet dezelfde fout willen maken als ik. Ik heb de behuizing met kracht verwijderd. Gelukkig kan ik de behuizing ook bestellen.

Haal allereerst de stekker uit het stopcontact. Las in een commentaar op een andere vraag op het verwijderen van de thermostaat dat iemand een opdonder had gehad. Ik nu ook.

De behuizing van de thermostaat van de ARG736 lijkt mij redelijk eenvoudig te verwijderen. Belangrijk is dat de schuif voor de koelkast verlichting aan de bovenkant vlakbij de behuizing ingedrukt moet worden. De schuifknop komt dat los van het palletje waarmee de verlichting aan en uit gaat. Als de schuifknop verwijdert is, zul je zien dat daaronder een schroef zit. Als je deze losmaakt dan moet de behuizing in zijn geheel naar voren geschoven worden. Ik kan niet precies beoordelen wat ik nog meer heb geforceerd, maar die schroef is vanzelfsprekend cruciaal voor een soepele demontage van de behuizing.

Om de thermostaat uit de behuizing te halen moet dan wel de thermostaatknop verwijderd worden. De demontage volgt dan verder vanzelf.

Nu ga ik alles bestellen en hoop ik dat mijn probleem met de thermostaat is opgelost: de koelkast bleef koelen waardoor de temperatuur tot 3 graden onder nul daalde in de koelkast.

Behuizing kost extra, maar bespaar mezelf voorrijkosten en reparatiekosten.
 

Jaboertue

  • #2
Beste Joop,

Ik heb hier zelfde probleem met de koelkast ARG736.De koelkast die kan 7 graden en -7 graden zijn. Dus we hebben laatste tijd ook bevroren groente.

Is je probleem opgelost?
Waar heb je de thermostaat gekocht?

En als ik goed begrijp zit de thermostaat achter de verlichting van de koelkast? Nog meer tips hoe ik deze kan verwijderen zonder schade?

Bedankt.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu