Vervangen snaar Whirlpool Montana C (8575 866 12060)

Wjw

  • #1
Servicenr 857586612060
Type Condens Droger Whirlpool Montana C

Probleem: vervangen gebroken snaar

Kan iemand mij helpen met een gedetailleerd stappenplan hoe de aandrijfsnaar van de trommel te vervangen? Wat moet ik allemaal los maken en waar te beginnen (voorkant / achterkant).

De oude is geknapt en inmiddels een nieuwe besteld maar worstel met wat wel/niet los te maken om deze snaar te kunnen plaatsen.

Alle hulp is welkom.

Thanks,

WJ
 

Wjw

  • #2
Inmiddels zit de snaar erop. Het was een kwestie van proberen en al doende leert men.
Voor diegene die hier mee te maken krijgen hier een paar tips met opgebouwde kennis na vallen en opstaan.

Voorkant kan in takt blijven en hoeft niet uit elkaar! Snaar kan via achterplaat demontage vervangen worden. Hier een stappenplannetje:

1. Spanning eraf
2. Bovenplaat en achterplaat demonteren
3. Plaat die trommel afdekt incl verwarmingselement verwijderen (links en rechts schroeven verwijderen + 4tal schroeven rechtsonder die zorgt voor goede afdichting lucht kanaal. 2connectors los maken en plaat omhoog tillen (let op 2lipjes buitenkant). Pas op deze plaat is zeer scherp.
4. Trommel verwijderen.
5. Links onder zwarte kap los schroeven rondom ventilator. Achterop zitten 2 weerhaken. Even loswippen met schroevendraaier.
6. Ventilator los maken van as van aandrijfmotor. Gebruik tang.
7. 2e zwarte kap ook loshalen.
8. Nu is as vrij toegankelijk. Oude snaar verwijderen. Nieuwe plaatsen door eerst om trommel te plaatsen (ribbels aan binnenkant op plek oude snaar) en daarna terug te plaatsen. Als trommel op zijn plek zit aan as te koppelen tussen spanningsklemmen. Voorzichtig testen door handmatig rond te draaien voor alle stappen terug te lopen naar volledige montage.

Suc6!!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu