Vervangen monteren lager Indesit wasmachine

A

Anonymous

Gast
  • #1
Mijn wasmachine maakte een oorverdoven lawaai, waarop de experts van Expert mij vertelde dat het de lagers zijn en dat ik beter een nieuwe machine kon kopen (hij was immers al drie jaar oud...).

Ik heb de machine toch uit elkaar gehaald en heb de trommel met lager uit de machine weten te krijgen (en dat met twee linker handen). Nu krijg ik echter de bout waarmee de lager met de trommel is bevestigd op geen enkele manier los, ik hoop dat kruipolie mij daarin een handje zal helpen.... (iemand andere suggesties?)

Kan ik volstaan met het kopen van een nieuwe lager (bij de handyman bijvoorbeeld) en deze vervolgens te monteren?
 
A

Anonymous

Gast
  • #2
Hoi David,

Ik vind het knap van je want het valt niet mee. Je kan met korte harde tikjes op de kop van de bout slaan met een hamer dat doe je een keer of 20, dus geen harde knallen.

En kijken of het geen linkse draad is. Als dat gelukt is zal je een lagertrekker moeten regelen. Het nieuwe lager kan je bij een groter ijzerwaren zaak kopen.

Heel veel succes er mee.
 
A

Anonymous

Gast
  • #3
Beste Willem,

Bedankt voor je reactie maar hoe kan ik zien of de bout links- of rechtsdraaiend is?

En wat is een lagertrekker en waar koop je zo'n ding? (duur?)
 
A

Anonymous

Gast
  • #4
Hoi David,

Acht van de tien keer is het links draaiend, dus als je de bout niet los krijgt met rechts draaien dan zal je het links draaiend moeten proberen.

Een lagertrekker is een heel simpel ding die elke garagehouder en fietsenzaak in zijn bezit heeft, er zijn kleintjes en groteren. Het is te ingewikkeld om dat zo uit te leggen.

Ik hoop dat je er wat aan heb en veel succes.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu