Vervangen grind op plat dak

Peter Klusser

  • #1
Het platte dak van onze garage bestaat uit betonnen platen aan de binnenkant en grind aan de bovenzijde. Dat grind is erg vervuild met mos, humus en dergelijke. Dat zorgt ervoor dat er veel water blijft liggen, wat rond de afvoer voor natte plekken en lekkage zorgt.
Het lijkt mij een goed idee om het grind te vernieuwen. Veel grind ligt vast aan de dakbedekking. Hoe moet ik te werk gaan? Kan ik gewoon alle los grind bij elkaar harken en eraf scheppen met een schep? Beschadig ik het dak dan niet? Hoeveel nieuw grind moet erop per vierkante meter? Is dat nog speciaal grind? Zijn er nog speciale technieken bij (lijkt mij niet)?

Graag tips!
 

Yeki

  • #2
Waarom niet het grind van je dak halen, wassen (evt met een schoonmaakmiddel oid) en er weer op leggen?
Afhankelijk van de grootte van je dak zou ik eerder met een metalen blik (van stoffer en...) het grind in een emmer scheppen die nog te dragen is.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #3
Een collega van mij heeft dit laatst zo gedaan:

Grind van het dak afhalen, en zorgen dat het grind dat vastgeplakt zit in de dakbedekking blijft ziten, door het met een harde bezem bij elkeer te vegen.

Dan het grind in een beton molen gedaan en 15 minuten laten draaien met water en ghloor er bij.
(hier zal ik van de millieu freaks wel weer kommentaar op krijgen) :mrgreen:

Daarna de het grind uit de beton molen gieten in een kruiwagen, en afspuiten mat een tuinslang, zodat al het vuil verwijderd is.

Het grind is dan weer als nieuw, en al het vuil en mos is verdwenen.
Daarna het grind weer aanbrengen op het dak.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu