Vervangen dragende vloer (of deels)

Jve

  • #1
Beste klussers,

Ik heb een appartement op de begane grond van een jaren dertig huis. De dragende vloer is rot op onderdelen, door vocht en houtworm. De vorige bewoner heeft de kruipruimte ongeveer 2 jaar geleden geïsoleerd, maar het isolatiemateriaal verkeerd om aangebracht.

Ik vermoed dat de vloer hierdoor niet goed heeft kunnen ventileren, vochtig is geworden en door de combinatie van kou en vocht houtworm heeft aangetrokken. De 'kruipruimte' is inmiddels op stahoogte. Hier staat water in. De ruimte loopt onder alle appartementen door en tocht prima door. De ventilatieroosters zijn (bij mij) vrij van vuil.
De stalen draagbalken zijn overigens prima.
  1. Kan ik volstaan met het weghalen van het isolatiemateriaal, rotte vloerdelen laten vervangen en daarna houtworm laten vergassen? Ik betwijfel of de vloerdelen die nu ogenschijnlijk goed zijn van onderaf aangetast kunnen zijn door houtworm.
  2. Welke (hout)materialen kan ik gebruiken als ik de vloer helemaal laat vervangen, wat is het best en wat is het minst arbeidsintensief?
  3. Welk isolatiemateriaal (met het oog op vocht en warmte) en ondervloer (met het oog op egaliseren) gebruik ik bij voorkeur en wat is de volgorde van materialen (isolatie, dragende vloer, ondervloer en laminaat)?
  4. Als ik niet de hele vloer vervang maar een gedeelte, moet de vloer eerst verstevigd worden met plaatwerk voor ik laminaat kan leggen (anders hoeft dat niet, neem ik aan)?
Alvast veel dank!

Jve
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
U stelt een aantal vragen die op afstand beantwoord moeten worden door mensen achter een pc.
U kunt zich misschien voorstellen dat dit wel heel erg moeilijk, zo niet onmogelijk, is.

Het lijkt mij het beste er een bouwkundige bij te halen die ter plaatste de situatie kan beoordelen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu