Vervangen 80 liter Boiler Nefit HR 21 V door kleinere boiler

Pof

  • #1
Ik heb een Nefit HR 21 V met een 80 liter boiler.
De druk loopt op en het expansievat is al vervangen, dus hoogstwaarschijnlijk is de boiler intern lek.
Nu zijn wij niet echt een 80 liter boiler nodig, is het mogelijk deze uit te wisselen voor een kleinere boiler?
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #2
U heeft een ketel met een losse indirect gestookte boiler begrijp ik. U kunt in principe een kleinere indirect gestookte boiler er naast hangen. Probleem is echter dat de meeste indirect gestookte boilers beginnen bij 80 liter. Er zijn wel fabrikanten met een variant van 50 liter. Probleem is echter dat deze vaak duurder zijn in aanschaf dan een 80 liter exemplaar.

Vervangen door weer een 80 liter exemplaar ligt daarom voor de hand. Dan blijft ook het comfort behouden.
 

Pof

  • #3
Beste Mn22,

Ik heb een Nefit Combi HR 21 V 80. Dit is een combi ketel met geïntegreerde boiler. Nu was mijn vraag eigenlijk of de 80 liter boiler eenvoudig vervangen worden kan door de standaard 25 liter boiler voor dit type combi ketel.
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #4
Ikmwist niet dat deze toestellen ook in 80 liter combi zijn geleverd. Of de kleine variant zo past, ik zou het niet weten.
 

Freekcv

  • #5
Dit was de turbo 21 v 80.
voorzover mij bekend is hier geen ombouwset voor.
mischien is het een optie om (ivm de hoge reparatiekosten) een nieuwe ketel aan te schaffen. ik weet het bouwjaar van u ketel niet, maar volgens mij is deze serie toch alweer zo,n 13 jaar oud.
 

Pof

  • #6
Klopt, ketel is van bouwjaar 1992 maar werkt nog perfect, alleen boiler is lek. De standaard Nefit Combi HR 21 V heeft een 25 liter boiler. Nu is het geval dat ik nog zo'n boiler kan krijgen. Dus ben ik erg benieuwd of deze te plaatsen is ipv de 80 liter boiler. De 80 liter boiler is zeer moeilijk aan te komen.
 

Xr8

  • #7
Een boiler is vrij duur. Bij een ketel van 17 jaar oud zou ik deze investering niet meer doen. De 25l boilers worden nog wel eens op MP aangeboden. Denk erom dat deze ook niet lek is. Komt vaker voor bij deze toestellen.

Als je zelf handig met een buigtang bent is het waarschijnlijk wel te maken. laat je dit door een installateur uitvoeren dan kost je dit waarschijnlijk een halve nieuwe ketel.

Succes.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu