Vertikale radiator wordt niet warm genoeg

Tomleeuw

  • #1
In de slaapkamer hebben wij een verticale radiator van ong. 180 x 60 met platte voorplaat. Achter deze platte voorplaat zit een klassieke radiator dus geen convector of zo.

Het probleem is dat slechts de bovenste 20 cm. warm wordt en hij geeft dus nauwelijks warmte af. De aansluitingen zitten aan de bovenkant met de kraan vol open, er zit geen thermostaatkraan op! Het lijkt wel of de doorstroming niet goed is, andere radiatoren in het huis worden wel warm/heet.

Is er iemand die kan vertellen hoe dit komt?
en nog liever: hoe gaat hij weer goed werken.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Is er een stromingsbuis gemonteerd in de radiator?
 

Ketelman

  • #3
Klinkt inderdaad als het ontbreken van een stromingsbuis.
Als dit pas zo gemonteerd is door een installateur moet je deze laten terugkomen en het werk goed laten afmaken, er ontbreekt namenlijk nog iets. :wink:
 

Tomleeuw

  • #4
Net contact gehad, en hij ging uitzoeken of degene die geleverd is wel het juiste type is. (hij dacht idd dat er misschien één voor ondermontage geleverd is, en die aangesloten voor bovenmontage. Hij liet zien dat er inderdaad misschien een pijp mist van boven naar beneden.

THX, voor de reacties
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
De radiatoren zijn hetzelfde, er moet alleen een stromingsbuis geplaatst worden, bij onderaansluiting in de aanvoer en bij bovenaansluiting in de retour.
 

Tomleeuw

  • #6
Ok. dat zal het zijn thx.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu