Verticale tuin

Ouderijn

  • #1
In de benedenverdieping heb ik een vochtprobleem. Via de buren, die er al wat langer wonen, ben ik er achter dat het probleem ontstaan is sinds er plastic rioleringsbuizen zijn gebruikt die de keramische buizen hebben vervangen bij het laatste groot onderhoud aan de straat. Ik heb nu regelmatig een raam openstaan en vochtvreters geplaatst. Tevens, omdat vocht de ruimte kouder maakt, zet ik vaker op de benedenverdieping de verwarming aan. Ik ben onlangs gaan overwegen om aan de buitenzijde een groene muur te plaatsen, die het probleem structureel helpt oplossen zo niet helpt verlichten.

Mogelijkheid 1 is om een klimplant te laten groeien. Een wingerd zou daarbij de voorkeur genieten boven de klimop vanwege scheurgevaar aan de gevel zelf. Is zo'n plant echter wel in staat om voldoende vocht op te nemen? Omdat de grond geasfalteerd is, bestaat er de mogelijkheid dat de plant zijn wortels in de zachtere gevel laat groeien, waardoor ik er een probleem bij krijg?

Mogelijkheid 2 is om een verticale muur te plaatsen. Op de retail markt zijn inmiddels verschillende systemen beschikbaar. Zijn er ervaringsfeiten bekend van de hoeveelheid onderhoud die die systemen met zich meebrengen? Zijn er ervaringsfeiten bekend van de hoeveelheid regenwater die zij kunnen opnemen, bij voorkeur gemeten in percentages van hoeveelheid neerslag? Zijn er ervaringsfeiten bekend van de frequentie waarmee de watertank moet worden bijgevuld?

Overigens kan ik beide mogelijkheden toepassen, omdat ik muren op verschillende kompasrichtingen heb staan. Ik heb er dan ook geen bezwaar tegen om beide toe te passen om te zien welke het meest effectief is.
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #2
Het lijkt me handiger, het lek in de riolering te dichten (waarschijnlijk aansluiting huis op nieuw riool) dan planten te kopen die het water moeten opdrinken....
 

Ouderijn

  • #3
Ik wil het regenwater dat van de daken stroomt gebruiken om een watertank te vullen die de planten aan de buitenzijde van het huis bevochtigen. Ik denk dat dit water verantwoordelijk is voor het vochtprobleem binnen.
Een lek is vrijwel uitgesloten, omdat het huis in kwestie maar een paar weken per jaar bewoond wordt.
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #4
Dan zou ik het regenwater af gaan voeren, verder van het huis af.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu