Verstoppingen door gebruik kleine spoeling toilet

Sewerboy

  • #1
Afgesplitst van: Bocht in afvoer wc

En ik raad je aan om ook na een kleine boodschap een volledige spoeling te gebruiken, dit i.v.m. de vorming van urinesteen aanslag in de leiding. Je gaat die leiding natuurlijk netjes in een betegelde koof wegwerken neem ik aan. Die wil je het liefst ook nooit meer hoeven te slopen.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Dit gaat wel erg ver, alle fabrikanten maken mogelijkheden voor een kleine spoeling en dan zegt iemand dat je die niet moet gebruiken, dit wil ik wel graag onderbouwd zien door bijv. een link naar publicaties over dit thema.
 

Hein Weijers

Vaste Beantwoorder
  • #3
Ik ben het met Jan eens. Een kleine spoeling is toch altijd nog een liter of drie.
Daarmee wordt urine altijd nog zo'n factor 10 verdund. Uitkristalliseren van zouten is dan erg onwaarschijnlijk.

Groeten, Hein
 

Sewerboy

  • #4
Jan, ik zeg dit natuurlijk niet zomaar. Alleen in dit specifieke geval wel.

Ik heb dagelijks met dit soort zaken te maken en al diverse koven moeten slopen omdat de hoeveelheid urinesteen in de leiding er niet met ontstoppingsapperatuur uit te krijgen was.

Onderbouwen kan ik het dus niet, ook geen link naar publicaties. Het is ook maar een tip, als ik wist dat er zo'n ophef over gemaakt zou worden had ik het nooit gezegd.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
Het gaat niet om ophef maar om de vragenstellers niet te confronteren met zaken die in een gewoon huishouden niet voorkomen, in b.v. horecagelegenheden liggen de zaken iets anders.
 

Sewerboy

  • #6
Ik heb het hier ook alleeen maar over gewone huishoudens, sommige leidingen nog maar net 5 jaar oud. en waar hebben we het over. over een paar liter extra water. maar nogmaals het is maar een tip
 

Fiesiekus

  • #7
Ik ken uit familiare kring het verschijnsel dat rioolleidingen door kalkafzetting uit hard water een dikke aanslaglaag krijgen en bijv van 50 mm tot nog maar een paar cm opening overhouden. Is dat misschien het verschijnsel Sewerboy?
 

Sewerboy

  • #8
Het spijt me fiesiekus, maar ik heb het hier echt over urinesteen, een verschijnsel waar ik 10 jaar geleden nog nooit van gehoord had. er zijn zelfs produkten in de handel die specifiek vermelden dat ze helpen urinesteen aanslag weg te krijgen.

Ik heb hele schaaldelen van zo'n 2 cm dik en een meter of langer aangetroffen in leidingen. keihard. onder de vloer zaag je de leiding zo uitelkaar om het eruit te krijgen maar met een koof ben je echt niet blij als je dit erin hebt liggen. vandaar mijn goedbedoelde advies om zeker bij een 5 METER lange, in een koof verwerkte leiding wat meer te spoelen
 

Gerrit

  • #9
Ik weet niets van urinesteen. Het is mijn vak niet. Ik weet dus ook niet of sewerboy gelijk heeft. Wat ik van een bevriend loodgieter wel weet is dat zij in hun bedrijf steeds vaker de waterbesparende voorzieningen uit de stortbakken verwijderen omdat ze vrij vaak verstoppingen tegenkomen.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #10
Ik heb, gezien de nieuwe reactie van Gerrit en een reactie van een van de andere mod's, besloten hiervan een afzonderlijk onderwerp te maken, specifiek over dit probleem.

Waardoor een eventuele discussie verder gevoerd kan worden.

Maar maak het niet te gek... :wink:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu