Verstopping in badkamerafvoer

Willow

  • #1
In mijn badkamer zit een oude doucheput op de plek waar kennelijk ooit een douche gezeten heeft. Iedere keer als ik de wasmachine gebruik komt er een ongelofelijke stank uit deze put omhoog.

Op aanraden van een vriend heb ik onlangs een beetje purschuim in dit putje gespoten in de hoop de stank tegen te houden.

Als ik nu de wasmachine aanzet komt er echter enorm veel water uit de zwanenhals van de machine. Ik heb toen direct het purschuim uit de doucheput verwijderd, omdat ik dacht dat dit de oorzaak was. Maar het heeft niet mogen baten. Sterker nog: als ik de wasmachine nu aanzet, komt er niet alleen water uit de zwanenhals, maar ook uit deze put. En dan heb ik het niet over een paar druppeltjes...

De loodgieter heeft er al een veer doorheen gehaald maar omdat ik haakse leidingen heb, heeft dit niet geholpen. Hij raadt me nu aan de leidingen te vervangen.

Voor ik aan zoiets ingrijpends begin, wil ik echter graag de hulp inroepen van mensen die handiger zijn dan ik.

Mijn vragen zijn:
  1. Kan de verstopping gevolg zijn van het purschuim?
  2. Is er nog een middeltje dat ik kan proberen om de verstopping zelf te verhelpen?
Ik heb onder andere gehoord over een soort stofzuiger die verstoppingen uit leidingen kan zuigen, of wellicht kent iemand een heel goed ontstoppingsmiddel?

Ik ben ten einde raad en hoop echt dat iemand me kan helpen met een bruikbare tip...

Alvast bedankt!
 

Chathanky

  • #2
Ik denk niet dat je de restanten weg krijgt met een stofzuiger of onstoppingsmiddel.
Wat je kunt proberen is de resten pur nog uit de leiding te vissen maar mijn idee is dat het je niet gaat lukken. De pur zit waarschijnlijk te ver in de afvoer om te verwijderen. (en ook nog 2 kanten van de afvoer)
 

EdP

  • #3
Leidingfrees een optie?
 

Ronald42

  • #4
Het probleem is behalve de pur dat er haakse bochten in zitten. De loodgieter zei het al.

Hierdoor heeft het afvoer water te veel weerstand en loopt het niet snel genoeg weg. Aangezien er nogal wat water uit een wasmachine komt heeft dit uw problemen tot gevolg. U kunt van alles proberen maar hoogstwaarschijnlijk nooit met het gewenste resultaat.

Leg daarom indien mogelijk nieuwe afvoerleidingen met een doorsnede van 40 mm en zo weinig mogenlijk, liefst geen, haakse bochten. Beter is om 2 van 45 graden te nemen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu