Versnellen droogtijd dekvloer

Triekje

  • #1
Dag klussers :)

Ik wil binnenkort wat dekvloer storten (max 5cm). Ik heb hierover wat op internet gezocht. Het maken is het probleem niet en draai deze zelf met wat hulp natuurlijk. Alleen de droogtijd komt wat vervelend uit. Heb namelijk gelezen 1 week per cm dekvloer.

Dat komt neer op ongeveer 5 weken droogtijd. Nu heb ik ook hier en daar wat gelezen over een mogelijke versnelling hiervan door middel van een verharder. Heb al tijden zitten zoeken maar nergens iets kunnen vinden. Merk/materiaal/samenstelling wat dan ook.

Weet iemand van jullie of deze versneller echt bestaat of toch de rit van 5 weken uitzitten?
 

Rene de klusser

Specialist Bouw
  • #2
Ja een versneller bestaat.
Maar die laat het niet sneller drogen.
Die zorgt er voor dat de stekte sneller word behaald.

Maar nu een vraag van mijn zijde.
waarom zo snel.
of moet er een watergevoelige vloer overheen.
 

Triekje

  • #3
Dag Rene,

Het moet niet sneller maar zou wel prettig zijn. Er komt een tegelvloer overheen later dus dat is het allemaal niet. Ik wil alleen nog vloerverwarming in laten frezen. Een groot deel van de dekvloer bestaat nog er moet echter nog 6m2 bij gemaakt worden. Deste sneller het droog is deste sneller kan de specialist komen om te frezen.

puur een kwestie van luxe denk ik ;).
 

Rene de klusser

Specialist Bouw
  • #4
Wil de vloerverwarminglegger dat stukje niet zo aanbrengen.
Dat je dus op de vloer een wapenings netje legt daar de buizen op vast zetten,vloertje smeren, en dan tegels er over heen plakken.
 

Triekje

  • #5
Jawel dat kan hij wel maar is praktischer om door te frezen, daarnaast krijg ik met een netje verschil in temperaturen in de vloer vanwege de dekking. Na het frezen wordt flexibele tegellijm gebruikt wat een andere warmtedoorlating heeft dan zandcement vloer.
 

Heat

  • #6
Een verse dekvloer kun je na 1,5-2 weken goed frezen, dus 5 weken wachten hoeft echt niet. Eerder is niet aan te bevelen.
Een vloerverwarming die in één te verwarmen ruimte deels gefreesd en deels op matten wordt gelegd adviseren wij niet.
De buizen liggen bij infrezen net onder de oppervlakte en bij een systeem op gegalvaniseerde draadstaalnetten ligt de bovenkant van de buis 2-3 cm (en zelfs wel meer) lager.
Dat verschil ga je nadien voelen: het gedeelte waar is ingefreesd wordt eerder warm dan het gedeelte waar de buizen dieper in de vloer liggen.
Als de warmte in de ruimte geregeld wordt door een thermostaat die hangt in het gedeelte waar is ingefreesd, is de kans aanwezig dat het gedeelte waar de buizen dieper in de vloer liggen helemaal niet warm (genoeg) wordt.
Wij adviseren dus geen verschillende systemen (frezen en monteren op draadstaalnetten) toe te passen binnen in één te verwarmen ruimte.
 

Triekje

  • #7
Superbedankt heat voor die informatie, was ook al bang dat ik 4-5 weken moest wachten om te laten frezen! Had het nog niet nagevraagd maar doet mij al deugt het bij voorhand al te weten!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu