Verslepen toiletafvoer boven vloer

Niels1978

  • #1
Hallo allemaal,

Over een paar maanden wordt ons nieuwbouwhuis opgeleverd. Omdat wij de indeling niet prettig vonden, hebben wij ervoor gekozen om de badkamer casco te laten opleveren (een andere indeling behoorde helaas niet tot de meerwerkopties). Bijgaand zie je het ontwerp voor de nieuwe indeling en bijbehorende leidingenverloop.



Hierin zijn de douche en de wastafel op de plek gebleven zoals deze bij het huis worden opgeleverd. Hier hoeft dus niets aangepast te worden. Maar het toilet is wel enige afstand verwijderd van de afvoer in de vloer (kanaalplaatvloer). Mijn idee is om de leiding over de vloer achter het bad langs en in een koof onder de radiator te gaan verslepen. De totale lengte is ongeveer 3,5 meter. Hierover wil ik graag wat advies, of dit zo goed te realiseren is en of de badafvoer hierop kan worden aangesloten. Alle overige opmerkingen en adviezen zijn van harte welkom.

PS. wij zijn nog in overleg met de aannemer over het laten het vervallen van de afwerkvloer. De toiletafvoer zou dan deels in de afwerkvloer kunnen vallen. De VBI-installatievloer is al aangestort.

Groet,
Niels
 

MvanV

  • #2
Een rioolpijp moet niet te veel hoeken en bochten hebben en een flauwe helling hebben.
Dan kan er van alles mee.

Je hebt bovendien ook nog vergruizers, dan kan je met een dun rioolpijpje werken, en die zelfs op de wastafelafvoer oid aansluiten.
 

Rene de klusser

Specialist Bouw
  • #3
Waarom heeft u gekozen voor deze indeling.
Hoe werkt u tussen het bad en de douche de boel af.
Als ik de maten optel is dat een wand van 1 cm dik.
Persoonlijk zou ik de indeling anders maken.
Dan kun je een groter bad
 

Conradus

  • #4
Ja, waarom het bad niet onder het raam?
En de toilet toch op de voorbereidde plek?
Boven het bad heb je toch niets aan die ruimte en daar zit dan mooi dat raam toch. Links van de wastafel heb je dan toch mooi wat ruimte voor een kast of zelfs een breder badkamermeubel.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu