Verschillende verfsoorten mengen

L'beunhaes

  • #1
....welnu, ik ga de verfsoorten niet direct mengen, maar pas 'na het opdrogen'.:mrgreen:

Omdat ik meerdere vragen heb schets ik voor uw gemak de situatie:

Ik maakte een kastje van vurenhout voor binnenshuis, en begin nu aan een 2e. Hiervoor heb ik echter goedkoper materiaal gekocht waarvan ik de naam kwijt ben; enkele platen op elkaar geperst (?) triplex, zo'n 1,8 cm dik. Multiplex planken? Ik kwam er na het timmeren van de 1e namelijk achter dat ik de white wash look, die ik eerst wilde, toch iets te cliché en tuincentrum-erig is. Ik heb de nerf-look van vuren dus toch niet nodig.

Daarom heb ik geëxperimenteerd met verf die ik nog had staan.

Toen heb ik iets gevonden dat me erg beviel: grijze ondergrond van grijze beits op waterbasis (slate 787, transparant) en na het opdrogen enkele vegen van witte 'binnenhoutverf' (?) er op. Het ziet er een beetje uit zoals op dit voorbeeld:


(Alleen dan met dikker en helderder wit, hier en daar.)

Dit bevalt me dus, maar ik vrees voor overhaast schilderen, waarmee ik m'n harde werk verpest. Daarom vraag ik jullie kenners graag het volgende:

Als ik de behandeling -zoals hierboven beschreven- herhaal, moet ik me dan zorgen maken om evt. kromtrekken van hout, slechte hechting, vervagen van kleur, ontvankelijkheid voor vuil/vlekken of andere jammerlijke zaken?

*2*
Kan houtverf op beits?
Kan ik het beter doen met grijze grondverf voor hout?

*3*
Dit effect, maar dan een (hoog)glanzende laag eroverheen lijkt me ook gaaf, is dit mogelijk? Met lak? (ik heb nog een potje Trimetal alkydeurethaan vernis voor mn buitenbankje)

*4*
Ik had enkele donkere strepen op de beits gezet met donkerdere grijze verf, echter is dit muurverf. Of dit acryl of waterbasis is weet ik niet, dit staat niet op de pot. Iets zegt me dat dat geen goed idee is om te doen. Klopt dit?

*5*
Moet ik vanwege het verschil tussen vurenhout en dat andere materiaal (multiplex?) verschillende verfsoorten hebben


Het was me een lang verhaal, dus ik voel me verplicht om eventuele lezers & beantwoorders nu alvast hartelijk te bedanken!
 

Tiho

  • #2
Je moet je eens verdiepen in het plaatsen van een link, want hier kloppen een paar dingen niet :wink:
 

L'beunhaes

  • #3
Toen ik het testte in het voorbeeld deed hij het nog. Toch bedankt voor je tip.
Nu zou hij het moeten doen:

 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu