Verschillende muren voorbehandelen voor stucwerk

KlaasK

  • #1
Beste klussers,

Ik ben voornemens de muren in onze keuken te stuken. De oude keuken is eruit gesloopt en de tegels zijn van de wand gebikt. Wat nu overblijft is een beschadigde muur die ik mooi glad wil afwerken. De oneffenheden die door het verwijderen zijn ontstaan, zijn niet al te groot waardoor de laagdikte van het paarse pak van een bekend merk voldoende zou moeten zijn om het geheel glad af te werken (al zijn alternatieven welkom).

Het probleem is echter dat ik nu met een breed scala aan uiteenlopende muursoorten zit. Ik heb een tussenmuur van itonblokken, tegen de buitenmuur zitten gipsplaten en de spouwmuur aan de kant van de buren is van beton. Alleen al deze 3 muursoorten maken het al lastig genoeg om een keuze voor de juiste voorstrijk te maken. Nu zijn alle 3 de muren vanaf het plafond tot waar de tegels zaten ook nog gespackt en in de loop der jaren nog eens overgeschilderd met latex.

Nu is de vraag welke voorstrijk ik moet gebruiken. Ik kreeg reeds een tip dat ik alle 3 de muren, en dan zowel het kale gedeelte waar de tegels zaten als het gedeelte dat geschilderd is, met eenzelfde gipsvoorstrijk behandeld zouden kunnen worden. Ik heb daar zo mijn twijfels over en ontvang graag meer advies. Wenselijk is natuurlijk dat alle muren met eenzelfde voorstrijk behandeld kunnen worden.

Alvast hartelijk dank.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Let op de laagdikte. Evt. eerst de gaten opvullen.

Voorstrijken van onbehandeld beton doe je met betocontact. De rest (zuigende ondergrond) met een diepgrond of vergelijkbaar. Bij latex weet ik het niet, maar in een ander topic wordt ook betocontact aangeraden. Let er uiteraard op dat de verf goed vast zit.

Denk eraan dat je de aansluitingen insnijdt na het stucen om ongelijke scheuren op die plek voor te zijn.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu