Verschillende apparaten op 1 stofzuiger aansluiten

Mich611

  • #1
Ik heb van de week een hobbystofzuiger gekocht welke ik wil aansluiten op verschillende apparaten van verschillende merken.

Nu heeft elk merk natuurlijk een andere vorm en grootte waarop een stofzuiger aangesloten kan worden, dus mijn vraag is:

Heeft iemand een handige oplossing om de stofzuiger makkelijk aan te sluiten op die apparaten?

Nu gebruik ik telkens een stuk tape om hem te koppelen, maar als ik vaak achter elkaar wissel van apparaat dan is dat omslachtig.

Ideeën, tips?
 

Gerrit

  • #2
De leveranciers van gereedschapsmachines hebben vaak verloopstukken naar openingen van stofzuigers. Of deze gestandariseerd zijn weet ik niet zeker.
 

Mark B

  • #3
Er zijn ook rubbermanchetten in de handel die het mogelijk maken een aantal verschillende soorten aansluiting te gebruiken.
 

Torching Vark

  • #4
Er zijn flexibele zuigmonden in de handel om in kleine hoekjes en randen te zuigen. Je zou hiervan een serie kunnen kopen en die vast tapen, de aansluiting is dan overal geschikt voor jouw stofzuiger. Let echter wel op stofophoping e.d.

Heb zelf eens een vergelijkbaar probleem (maar met andere materialen, apparaten) opgelost door busjes te draaien. Maar dan moet je wel iemand met een draaibank kennen...
 

Mich611

  • #5
:D

Bedankt voor deze tips. Met 3 mogelijkheden moet het lukken om er iets op te vinden.

Michel
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
13
9

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu