Vermogen badkamerradiator

Barend

  • #1
Ik wil een handdoekradiator in mijn badkamer plaatsen. De badkamer grenst niet aan een buitenmuur en heeft een inhoud van zo'n 6 m³.
Ik had berekend dat een vermogen van ongeveer 500 W nodig is bij 24 graden.

Mijn vraag: is het mogelijk een radiator op te hangen met een groter vermogen, bijvoorbeeld rond de 750 W? Of is die overcapaciteit onverstandig? Een wat groter model zou namelijk mooier uitkomen en praktischer zijn.
 

Arjan'74

  • #2
Ik ben geen installateur, maar het vermogen wat een verwarming afgeeft, is denk ik niet perse gelijk aan het maximale vermogen wat er gespecificeerd wordt.

Als je de radiatorkraan niet zo ver open draait dan stroomt er minder warm water door de radiator en geeft de radiator ook minder warmte af.

Ik denk dat het maximale vermogen belangrijker is in de omgekeerde situatie, waarbij je eigenlijk 700W nodig hebt en een radiator kiest die maar 500W max kan leveren; dan krijg je het gewoon niet warm. In jouw geval is de ruimte relatief snel op temperatuur.

Hoe het gaat bij gebruik van een thermostaatkraan weet ik eigenlijk niet; ik kan me voorstellen dat de kraan mogelijk wat minder nauwkeurig regelt omdat je maar gebruik maakt van een heel klein deel van het regelgebied. Dan zou het kunnen gebeuren dat het af en toe flink warm wordt in de badkamer.
 

Bernhard

  • #3
Een badkamer moet goed geventileerd worden.
De extra cap. van de radiator is goed te gebruiken.

Bernhard.
 

Chathanky

  • #4
Als hij mooier en praktischer, dan neem je die toch, een thermostaatkraan regelt de ruimte wel op de juiste waarde.
 

Barend

  • #5
Okee duidelijk! Dank voor de hulp...
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu