Verkeerde verflaag badkamer

Ismhoogenboom

  • #1
De oude eigenaren hebben met verkeerde verf de badkamer gewit.
De verf laat nu natuurlijk helemaal los. Ik heb getracht alles kaal te krabben, maar de verf hecht hier en daar toch wel goed, helaas.

Kan ik er met speciale verf toch overheen of begint de ellende dan weer van voor af aan?
 

Dingena

  • #2
Het hoeft niet perse te zijn dat het verkeerde verf is geweest.
Het zou een vochtprobleem kunnen zijn, of er zat veegvast op en er is nu met latex overheen gesmeerd.

Mochth het zo zijn dat er geen vochtproblemen zijn en het dus alleen zo is dat de 2 verfsoorten mekaar niet verdragen dan is het noodzakelijk de gehele laag te verwijderen.
De stukken die nu nog vast zitten komen namelijk dan in de toekomst alsnog los...(het is helaas onmogelijk vaak om echt alles te verwijderen,verwijder dan zoveel mogelijk)

Na het verwijderen, afnemen met water met ammonia (ramen en deuren open zetten) en of met een isoleer laag eerst behandelen alsvorens te latexen of gelijk met een synthetische muurverf erover heen. (vraag hiernaar bij de verfspeciaalzaak)


Succes!
 

Ismhoogenboom

  • #3
Bedankt voor het uitgebreide antwoord. Ik denk wel dat het ook een gevolg is van vocht. Ik woon er nu een jaar en het werd steeds erger. Ik denk dat er verf opzit die niet tegen vocht kan. Er zitten ook allemaal gaatjes in de stukken die loskomen en de muur geeft behoorlijk af.

Ik heb nu zelf voorstrijk gehaald en wil dat 2 keer aanbrengen (voor de zekerheid). Verder heb ik ook nog acryllatex gekocht.
Ik zal dan als voorzorg de muur ook nog afnemen met ammonia...

Hoop dat het voldoende is.

groetjes,
Irma
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu