Verkeerde pomp vloerverwarming??

Commodore

  • #1
Na 20 jaar is het wilo pompje in ons vloerverwarmingssetje overleden.
Hij heeft geruisloos gewerkt en is ook geruisloos overleden.
Had nog de hoop dat de condensator stuk was en helaas na vervangen van een gelijkwaardige condensator nog niet draaien. ontluchtingsdopje eraf pomp zit niet vast. dus overleden.
Op marktplaats een nieuwe grundfos ups 25-70 S3 gekocht.
De wilo eruit en de nieuwe erin. alles netjes ontlucht, maar het nieuwe pompje draait wel maar heb in huis nu een verveelde brom.
Voor mijn gevoel versterk de CV installatie het loopwerk van de nieuwe pomp. Verder van de pomp is het geluid als een vervelende brom te horen.
De pomp staat in de laagste stand.
gegevens van de oude Wilo type BRRS25-60 0,4/0,28A 1600/2000omw/min
P2 22/9W p1 77/54W. Dus keuze uit twee snelheden. Stond op de laagste stand.

de nieuwe grundfos dit is een drie standen pomp heb de pomp in de laagste stand staan. snelheden staan er niet op maar wel de volgende gegevens 0,46 0,58 0,65 A 95 125 145 W.

volgens mij is het vermogen van de nieuwe hoger, kan dit de oorzaak zijn van het gebrom. moet ik op zoek naar en andere en welke is dan een goede vervanger en geruisloos.
 

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #2
De bromende pompen zoals u omschrijft is het gevolg van energie besparing in de motor.

Helaas maar waar is dat enkele jaren geleden dit verschijnsel zich steeds vaker ging openbaren, bij nogmaals een andere pomp monteren verbeterde het gebrom nauwelijks.
De fabrikant heeft al het mogelijke gedaan om het op te lossen maar de nieuwere pompen maken helaas meer geluid dan de oudere generatie.

Omdat de oude pomp op het laatst steeds minder herrie is gaan maken valt dit nu des te erger op.

Zorg in inder geval dat de unit in goede rubbers vrij van de muur hangt en dat de bouten die de muur in gaan niet tegen de verdeler aan zitten, zodat contact geluiden vermeden worden.

De pomp op de laagste stand proberen en mogelijk nog een ander merk of model pomp wat in de buurt komt proberen, want over hoeveel groepen hebben we het bij uw verdeler?

Vr Gr en succes ermee
 

Lodos

  • #3
Tenzij je de pomp verkeerd hebt gemonteerd?

Kan gebeuren toch...
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu