Verflagen op balkondeurscharnier

MeAgain

  • #1
Hi,

Wij wonen sinds drie jaar in een jaren 30 huis, waarin ik eindeloos klusplezier beleef.

Afgelopen winter is tijdens een storm de verf van onze balkondeuren afgewaaid. Ik wist niet dat dit mogelijk was, maar het is toch echt gebeurd. Het hout zal wel niet goed ontvet zijn.

Tijd dus voor een nieuw project, balkondeuren. Helaas is tijdens het krabben een van de ruiten gesneuveld. Waarschijnlijk niet voorzichtig genoeg geweest met de hete fohn. Niet zo erg want het was toch de bedoeling dat er vroeg of laat dubbel glas in komt. Ook kwam ik erachter dat de onderpanelen geen hout zijn, maar metaal. Weet iemand waarom dit gedaan is ? Ik denk zelf dat het diefstal preventie is. En van twee scharnieren was de pin afgebroken. Maar, al het hout is gelukkig nog van goed.

Goed, nu mijn vraag. Ik heb die scharnieren helemaal schoongemaakt met de staalborstel, en een nieuwe pin geregeld. Het is de bedoeling dat ze wit worden. Wat is dan de beste volgorde van verflagen ? Zelf denk ik aan het volgende:

1) Menie (wat is dan een goede?);
2) Gewone grondverf;
3) Misschien nog een laagje grondverf;
4) Aflak, zelfde verf die ik op de deur doe.

Alvast bedankt voor jullie antwoorden.

 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #2
U neemt geen menie ( dat gebruikt u om balkeinden te bewerken die opgelegd worden in de muur ), maar een All-Grund primer. Deze is tevens roest preventief en uitermate geschikt voor metaal.
Daarna met 2 lagen lak in de kleur afwerken.
 

Tiho

  • #3
Ik zou persoonlijk wel met een spuitbus werken in dit geval. Grondverf en lak. Rijg ze aan een touw en hang het buiten op. 20 cm uit elkaar ongeveer. Als je dit met de kwast gaat doen wordt een grote bende met druipers waar je last van hebt en niet mooi zijn.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu