Verf op waterbasis of alkyd langer mooi?

Deklusser21

  • #1
Ik heb nog een blik goede kwaliteitsverf (XD) welke ik buiten ga gebruiken.

--
Ik heb dit ook binnen gebruikt bij een kozijn. Nu bij een andere kamer vraag ik me af of ik wellicht beter verf op waterbasis kan gebruiken voor de binnenkant van het kozijn.

Is deze verf naast beter voor het milieu, wellicht ook 'langer van goede kwaliteit' ? Of is Alkyd wat dat betreft nog wel iets beter?
--

Daarnaast heb ik nieuwe (hard)houten kozijnen. Ik dacht eigenlijk dan moet ik de buitenkant beitsen, en de binnenkant met aflak. Echter is het kozijn volledig gegrond geleverd. Dan heeft beits toch geen zin? Oftewel lakkeuze is een goede geweest (voor buiten)
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #2
Ik mag u eigenlijk niet adviseren om terpentinehoudende verf binnen te gebruiken, maar niemand kan u tegenhouden natuurlijk.

De duurzaamheid van terpentinehoudende verf ligt iets hoger, de lichtechheid ( vergeling ) een stuk lager. Dit is vooral belangrijk als u een lichte kleur wilt toepassen.

Dat het kozijn gegrondverfd aangeleverd is had u bij de bestelling moet opgeven. Het heeft inderdaad geen zin om beits over grondverf aan te brengen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu